Ny detalj forbløffer

Chloe Kelly (24) forteller hvorfor hun reiv av seg drakta da hun avgjorde EM-finalen for England. Nå har hun lagt en plan for sin ikoniske sports-BH.

HISTORISK: Chloe Kelly reiv av seg drakta da hun scoret det avgjørende målet. Foto: NTB
HISTORISK: Chloe Kelly reiv av seg drakta da hun scoret det avgjørende målet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • England - Tyskland 2-1

MANCHESTER (Dagbladet): Verden var vitne til fantastisk idrettsglede da Chloe Kelly scoret 2-1-målet og avgjorde EM-finalen mot Tyskland søndag.

Kelly reiv av seg drakta og løp rundt på Wembley. Dette er ikke en feiring du ser altfor ofte i kvinnefotball, og mange fikk flashback til den amerikanske legenden Brandi Chastain i 1999.

Hun avgjorde VM-finalen da den gikk til straffesparkkonkurranse mot Kina og sank sammen med drakta i hånda.

TOK AV SEG DRAKTA: Brandi Chastain avgjorde VM-finalen mot Kina i 1999. Glad er bare fornavnet. Foto: NTB
TOK AV SEG DRAKTA: Brandi Chastain avgjorde VM-finalen mot Kina i 1999. Glad er bare fornavnet. Foto: NTB Vis mer

- Feiringen var noe som skjedde der og da. Du forventer ikke at det skal skje, så jeg gikk av hengslene, sier Kelly ifølge engelske medier, deriblant The Times.

- Jeg sa til familien at det kommer til å bli et Bobby Zamora-øyeblikk i finalen. Det er slike øyeblikk du jakter på. Det er en-gang-i-livet-opplevelse.

ELLEVILE SCENER: Bobby Zamora sendte Queens Park Rangers til Premier League i 2014. Han scoret kampens eneste mål mot Derby. Foto: NTB
ELLEVILE SCENER: Bobby Zamora sendte Queens Park Rangers til Premier League i 2014. Han scoret kampens eneste mål mot Derby. Foto: NTB Vis mer

Bobby Zamora var Queens Park Rangers-spilleren som avgjorde playoff-finalen i Championship i 2014. Han scoret kampens eneste mål i det 90. minutt mot Derby og eksploderte i vill jubel. Målet sendte laget til Premier League.

Kelly har selv spilt i Queens Park Rangers. Som 16-åring var hun på Wembley den aktuelle dagen og husker Zamora-øyeblikket som om det var i går.

Hun følte den samme gleden da hun avgjorde et sensasjonelt mesterskap for England.

VILL GLEDE: Chloe Kelly feirer det avgjørende målet etter alle kunstens regler. Foto: NTB
VILL GLEDE: Chloe Kelly feirer det avgjørende målet etter alle kunstens regler. Foto: NTB Vis mer

Og nå avslører hun:

- Jeg skal ramme inn skoene, drakta og selvfølgelig sports-BH-en. Absolutt alt.

Detaljen vekker oppsikt og skaper begeistring i England.

- Det glitrende troféskapet til EM-vinnere som Cristiano Ronaldo er ofte fylt med medaljer, trøyer og kampballer. Men i Chloe Kellys leilighet i Manchester vil det snart bli rammet inn en sports-BH, skriver storavisa The Sun.

- Hennes ville feiring - der hun tok av seg England-drakta og svingte den over hodet - tok nasjonen med storm. Målet på overtid ga England det første trofeet siden 1966.

DAILY MAIL: - I ei tid da kvinnenes eksistens er blitt benektet, kan dette strålende showet av dristig feminitet forandre verden, skriver avisa.
DAILY MAIL: - I ei tid da kvinnenes eksistens er blitt benektet, kan dette strålende showet av dristig feminitet forandre verden, skriver avisa. Vis mer

Men før sports-BH-en oppsiktsvekkende nok havner i glass og ramme skal det feires.

Spillerne ble hyllet på Trafalgar Square i går og danker ut herrene i oppmerksomhet i England.

- I ei tid da kvinnenes eksistens er blitt benektet, kan dette strålende showet av dristig feminitet forandre verden, heter det på førstesida av Daily Mail i dag.

- Nasjonens stolthet, slår Daily Mirror fast, og følger opp med en kommentar av tidligere England-kaptein Carol Thomas.

DAILY MIRROR: - Nasjonens stolthet, skriver avisa.
DAILY MIRROR: - Nasjonens stolthet, skriver avisa. Vis mer

- I 1984 var jeg forsvarsspiller og kaptein da vi kom til EM-finalen. Jeg ble møtt av fordommer. Fotballforbundet forbød kvinner å spille fram til 1971. Bare 2500 tilskuere så oss i finalen mot Sverige, påpeker hun.

Sverige vant i 1984.

- Vi fikk ting sagt til oss som menn ville blitt sperret inne for i dag. Det var upassende vitser om å bytte drakter og at vi ikke burde vært på noen baner. Ingen London-klubber ville at vi skulle bruke deres stadioner, erindrer Carol Thomas.

UTFORDRING: Den norske landslagsstopperen Maria Thorisdottir har andre talenter enn bare fotball. Video: Anton Lier / Rødt Kort Vis mer

I dag hylles Chloe Kelly og lagvenninnene som hele Englands helter. 87.192 tilskuere så finalen på Wembley Stadium.

- Kan jeg være ærlig? Jeg har ennå ikke sluttet å grine, skriver tidligere midtstopper Casey Stone i The Times tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer