Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny dopingskandale fra Sotsji-OL, Latvias hockeylag kan bli disket

Bekrefter positiv prøve.

TESTET POSITIVT? Enda en latvisk hockeyspiller skal ha testet positivt for doping, og flere medier hevder det er Ralfs Freibergs (t.h.). Her i duell med Sverige Jimmie Ericsson Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix
TESTET POSITIVT? Enda en latvisk hockeyspiller skal ha testet positivt for doping, og flere medier hevder det er Ralfs Freibergs (t.h.). Her i duell med Sverige Jimmie Ericsson Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Latvias olympiske komité bekrefter at en ny, latvisk hockeyspiller har testet positivt på et forbudt stoff. Fra før av er Vitalijs Pavlovs tatt for doping.

Ifølge blant annet det amerikanske hockey-nettstedet USCHO skal det dreie seg om Ralfs Freibergs.

Latvieren spiller for collegelaget Bowling Green, og var den eneste collegespilleren under OL i Sotsji. Til tross for rapportene om en positiv test, spilte Freibergs i går kamp for laget sitt, ifølge SB Nation.

Kan diskes Ifølge en talsmann for Bowling Green, har verken laget eller spilleren selv hørt noe fra WADA.

- Vi har vært i kontakt med NCAA (foreningen for collegeidrett), og med mindre noe endrer seg, har de sagt at Freibergs kan fortsette å spille kamper for oss, sier Jason Knavel ifølge SB Nation.

Uavhengig om det er Freibergs eller en annen latvier som har testet positivt, står nasjonens hockeylandslag i fare for å bli disket fra lekene. Det har IOC nemlig muligheten til å gjøre når to eller flere spillere på samme lag blir tatt i doping.

- Mer informasjon om denne saken kan ventes når IOCs disiplinærkomite har avholdt sitt møte i Lausanne, sier Zorzs Tikmers i Den latviske olympiske komité, ifølge Globe and Mail.

Latvia tapte alle tre gruppespillskampene i OL, men slo så Sveits overraskende 3-1 i åttedelsfinalen. I kvartfinalen mot Canada tapte lettlenderne 1-2, og ble dermed offisielt stående med en åttendeplass i Sotsji-OL.

Uforstående Freibergs Først skal B-prøven analyseres, og Freibergs selv stiller seg uforstående til påståndene.

- Da jeg kom til Latvia tredje februar testet jeg negativt, og etter OL testet jeg negativt igjen, sier han ifølge den latviske avisa Diena.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men avisa spekulerer i om det kan være et kosttilskudd som kan ha gjort utslaget på prøven.

I tillegg til de to nevnte hockeyspillerne, er ytterligere fire OL-utøvere tidligere tatt i doping under lekene i Russland. Det gjelder den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr, den italienske bob-kjøreren William Frullani, skiskytter Evi Sachenbacher-Stehle og den ukrainske langrennsløperen Marina Lisogor.

Hele Norges coronakart