Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bronsevinner tatt for EPO

Ny dopingskandale i kenyansk friidrett

Dopingsakene tårner seg opp blant Kenyas friidrettsstjerner. Sistemann ut er 800-meterløper Kipyegon Bett. VM-bronsemedaljøren har avgitt en positiv EPO-prøve.

DOPING: Det har vært en lang rekke dopingskandaler i kenyansk friidrett de siste årene. Foto: Tobias Röstlund / NTB scanpix
DOPING: Det har vært en lang rekke dopingskandaler i kenyansk friidrett de siste årene. Foto: Tobias Röstlund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekreftet dopingsaken søndag. For to uker siden ble Bett suspendert for ikke å ha vært tilgjengelig for testing.

20-åringen ble juniorverdensmester i 2016. I fjor sommer tok han bronse på 800 meter under senior-VM i London.

Bett er den fjerde kenyanske løperen som har havnet i dopingklistret i år. Gjengangeren er EPO (bloddoping).

I mai ble det kjent at løperstjernen Asbel Kiprop hadde avlagt en positiv prøve. Den tidligere OL-mesteren på 1500 meter nektet for å ha dopet seg, men ga etter hvert opp kampen mot anklagene.

- Det er ikke noe poeng å fortsette kampen uten støtte fra mine ledere, mitt forbund eller min regjering. Jeg er uskyldig. Det er urettferdig, sa Kiprop i juni.

29-åringen vant tre strake VM-gull mellom 2011 og 2015.

10.000-meterløperen Lucy Wangui (morfin) og maratonløper Samuel Kalalei (EPO) har også dopingsaker mot seg.

Tidligere i år ble kenyanskfødte Ruth Jebet, som konkurrerer for Bahrain, utestengt for EPO-bruk. I 2016 vant hun OL-gull på 3000 meter hinder som 19-åring. Hun er også rekordholder på distansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!