Ny Drillo-seier - nå som stand up fotballkomiker

Drillos fotballfilosofi er ikke bare drepende effektiv. Den er morsom å lytte til også.

EGIL MORO OLSEN: Drillo underholdt med et foredrag om fotballfilosofien sin på Litteraturhuset i går. Foto: Morten Pedersen
EGIL MORO OLSEN: Drillo underholdt med et foredrag om fotballfilosofien sin på Litteraturhuset i går. Foto: Morten PedersenVis mer

Oslo  — søndag 20. februar

Drillos fotballfilosofi er ikke bare drepende effektiv. Den er morsom å lyttet til også.

LØRDAG ETTERMIDDAG TROLLBANDT Drillo Litteraturhuset i Oslo med et foredrag om effektiv fotball. Jeg visste ærlig talt ikke at gubben er så morsom. Men faktum er at gamle Olsen kan mer enn å preke sin fotballfilosofi med overbevisning og gusto.

Han kan le av den også.

DEFINERER DU ET angrep som skifte av ballbesittelse - hvilket Drillo gjør (i hans verden starter et angrep i det øyeblikket du vinner ballen) - er det mellom 150 og 170 angrep i en fotballkamp. Når du vet at det i snitt scores ett eller to mål per kamp er ikke dette spillet, som Drillo sa det ganske tørt, spesielt effektivt.

- Vi har mye å gå på, sa Olsen - og presiserte at veien er framover.

Alltid framover.

Helst hele tiden.

LANDSLAGET OG DRILLO får ikke resultatene sine fordi vi har bedre spillere enn motstanderne. Drillos påstand er at vi vinner fordi vi er smartere enn de andre. Og derfor kan vi score kjappe og glitrende kontringsmål som det mot Irland i november selv om Morten Gamst Pedersen ikke er veldig rask.

Om man gjør det riktig holder i lange baner - slik Olsen så forbilledlig kommenterte Gamstens fart - «å komme humpende etter».

IFØLGE DRILLO HJELPER det å ha spilt et par år i Danmark også. «Kjetil Wæhler er jo plutselig i stand til å treffe en lagkamerat med en pasning».  Men han skal ikke til Italia for å sjekke ut Erik Huseklepps form før Danmark-kampen.

- Han har bedt meg ikke gjøre det, sa Olsen.

- Erik mener jeg kommer til å få magasjuke om jeg ser måten Bari spiller på.

ANDRE BLIR LØSE i tarmen når de ser Norge. Eller bare hører om Drillo. Derfor vet Olsen at han ikke har så mange venner der ute. Men det plager ham ikke, snarere tvert imot.

Du trenger jo ikke venner og felles forståelse når du har resultater.

PS! Det er ikke vanlig at Dagbladet skryter av VG og omvendt. I hvert fall ikke omvendt. Det er bare sånn vi er. Det er sånn konkurransesituasjonen er. Men leste du VG i går og Truls Dæhli sitt intervju med sportskongen Harald?

Ikke det? Vel, gjør det.

Noen ting er det fint å få med seg. Kollega og kamerat Truls sin prat med kongen vår er en sånn ting. Så kjøpte du bare Dagbladet i går finner du sikkert et VG i søpla hos naboen.

Nå vet du hva du bør gjøre.