Ny drømmestart sendte Norge til kvarten

Vant på ellers dårlig dag.

(Dagbladet.no): New Zealand - Norge 0-1.

Det begynner nesten å se ut som om de norske fotballjentene har tenkt å avgjøre alle OL-kampene i løpet av de første få minuttene.


I åpningskampen mot USA satte Melissa Wiik inn det andre av to norske sjokkmål etter fire minutter, og mot New Zealand i dag var hun på plass igjen, omtrent før motstanderne hadde fått en eneste svetteperle under hårbåndet.

De resterende 83 minuttene var milevis unna imponerende av Norge som fortsatt sliter offensivt, men alle som har sett de italienske herrene spille VM vet at det kun er tre ting som teller i gruppespillkamper, nemlig tre poeng.


Det tok de norske jentene med seg også i dag, og er klare for kvartfinale før den siste kampen mot Japan, som det første kvinnelaget i historien med seks strake seire i OL-sammenheng.

Fornøyde tross alt

- Jeg er alt i alt fornøyd, vi tar tre poeng igjen og er klare for kvartfinale med en god mulighet til å vinne gruppa, sier landslagssjef Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.

Men også han ser at det er mye å sette fingeren på i det norske spillet.

JUBLET TIDLIG IGJEN: Nok en gang avgjorde Norge kampen i åpningsminuttene. Men resten av oppgjøret mot New Zealand var alt annet enn imponerende av de norske jentene. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
JUBLET TIDLIG IGJEN: Nok en gang avgjorde Norge kampen i åpningsminuttene. Men resten av oppgjøret mot New Zealand var alt annet enn imponerende av de norske jentene. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Vi er veldig gode defensivt, men ikke offensivt. Vi mangler presisjon og setter ikke sjansene vi får, sier Berntsen.

Solveig Gulbrandsen spilte heller ingen stor kamp mot New Zealand, og erkjenner at det gikk tyngre i dag enn mot USA.

- Jentene hadde nok litt mer nerver i dag. Det er ikke så pent, men vi tar tre poeng, sier Gulbrandsen.

Vakkert angrep

Ledermålet var en norsk perle.

Marie Knutsen satte opp Leni Larsen Kaurin på høyrekanten, og innlegget fra Kaurin var presist.

Inne i feltet ventet Melissa Wiik, stupte fram på første stolpe, og headet ballen utagbart for målvakt Jenny Bindon, helt oppe i nettaket.

- Førsteomgang var veldig slitsom, men jeg synes vi kommer oss i andre omgang. Da holder vi bra på ballen og klarer å roe det ned, sier målscoreren etter kampen.

Ny drømmestart sendte Norge til kvarten

Likevel, etter målet var det sørgelige greier vi ble servert fra Qinhuangdao.

Norge ledet og så kanskje litt for fornøyde ut med det, mens New Zealand sjelden klarte å skape noe som hlelst.

Det ble imidlertid farlig da Kirsty Yallop kom seg først på innlegget fra Katie Hoyle, men i motsetning til Melissa Wiik klarte hun ikke å presse ballen under tverrliggeren for åpent mål.

Resultatet den store gleden

Den siste timen var Norge svake, akkurat som kampen som helhet.

Angrepsspillet satt ikke for de norske jentene som skapte skuffende lite foran mål. New Zealand var rett og slett ikke bedre, og dermed ebbet det ut med norsk ettmålsseier.

Men alle som følger turneringsfotball vet at det er resultatene som teller i gruppespillet.

Og Norge er klar for kvartfinalen etter to seire, har en god mulighet til å vinne gruppa, og det er det lov å være fornøyd med.

Nå venter Japan i siste kamp, seier der betyr gruppeseier.

- Seier i gruppa betyr svakere motstand i kvartfinalen, og betyr også at vi ikke trenger å flytte så mye i og med at begge kampene går i Shanghai. Så vi satser alt på det, sier Bjarne Berntsen.

- Japan blir en helt annen motstander, vi må nok flytte beina litt kjappere da, sier Solveig Gulbrandsen.

GJORDE NOK: Solveig Gulbrandsen og Norge spilte ingen god kamp, men tok de tre poengene som var nødvendige for å sikre kvartfinale.
FORNØYDE: De norske jentene kunne juble og takke supporterne for støtten etter seieren.
TETT: Tempoet var svakt mellom Norge og New Zealand i 90 minutter, men duellene var det mange av.