Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway:

Ny duell mellom Groenewegen og Boasson Hagen i Sarpsborg

Nordmannen utfordret nederlenderen.

<b>NY DUELL:</b> Igjen stod kampen om seieren mellom Dylan Groenewegen og Edvald Boasson Hagen i Sarpsborg. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway
NY DUELL: Igjen stod kampen om seieren mellom Dylan Groenewegen og Edvald Boasson Hagen i Sarpsborg. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway Vis mer

SARPSBORG (procycling.no): Det ble nok en duell mellom Edvald Boasson Hagen og Dylan Groenewegen på det slake oppløpet i Sarpsborg, på den tredje etappen av Tour of Norway.

Nederlenderen fikk et strålende opptrekk av LottoNL-Jumbo og gikk til fra fronten. Limt på hjulet lå Boasson Hagen, men Dimension Data-rytteren hadde ikke kreftene til å komme rundt.

Dermed tok Groenewegen sin andre etappeseier i årets ritt.

- Du kan se at det var hardt. Det var en "close call" med bruddet. Laget jobbet hardt og satte meg i en god posisjon. Det var en hard spurt, men jeg klarte å slå Boasson Hagen, sa Groenewegen i seiersintervjuet med TV 2.

Viktige bonussekunder

Med en strålende posisjon lå alt til rette for en ny Boasson Hagen-seier, etter at han vant på egen bursdag og nasjonaldag i går. Groenewegen var imidlertid for vass.

- Jeg hadde ikke noe mer å gi jeg. Hadde jo alle muligheter til å passere han, hadde jeg hatt beina til det. Lå bare i dragsuget på han og håpet ingen andre skulle passere meg. Følte jo egentlig at det var en bra spurt, forteller han til procycling.no.

31-åringen sier han føler det ikke var noe han kunne gjort annerledes og at nederlenderen, som nå har syv seire denne sesongen, enkelt og greit var den beste.

Dimension Data-rytteren tar dog med seg viktige bonussekunder i kampen om sammenlagtseieren, inn på de to siste etappene av rittet.

- Det er absolutt det [viktige sekunder]. Klarte å få noen flere på Sondre, som kanskje er den hardeste i den avslutningen på søndag, så det får være bra det, konkluderer han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OVERTOK LEDELSEN: Dylan Groenewegen på podiet i Sarpsborg. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway
OVERTOK LEDELSEN: Dylan Groenewegen på podiet i Sarpsborg. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway Vis mer

Holst Enger mistet ledertrøyen

Sondre Holst Enger lå godt plassert på hjulet til Boasson Hagen, men da duoen foran gikk til måtte Israel Cycling Academy-rytteren gi en liten luke. Den maktet han aldri å tette og tok med det tredjeplassen.

Med bonussekundene for seieren overtar også Groenewegen ledelsen i rittet igjen, etter at Holst Enger tok den fra ham i går.

Kontinentalrytter Trond Håkon Trondsen (Team Coop) gjorde en ny, solid spurt og tok fjerdeplassen.

Bruddet holdt til siste kilometer

Feltet fikk en god kamp til målstreken av bruddet, på dagens etappe. Krister Hagen (Team Coop), Lars Saugstad (Uno-X Norwegian Development Team), Torkil Veyhe (Virtu Cycling) og Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Lotterij) gikk avgårde etter 30 minutter fra start i Moss og gjorde en strålende innsats.

I det man gikk inn på to avsluttende runder i Sarpsborg var fremdeles ledelsen på to minutter og feltet slet med å knappe inn.

Dog fikk man farten opp på de avsluttende kilometerne og Dimension Data tok et stort jafs, men gruppen ble likevel ikke hentet før det var 700 meter til mål.

(etappereferat følger under)

Norske kontinentalryttere i brudd

En halvtime etter de la ut på den 180 kilometer lange etappen fra Moss til Sarpsborg var dagens brudd etablert.

Som forventet ble det angrep umiddelbart etter den 3,4 kilometer lange, nøytrale sonen, men det gikk litt tid før noen maktet å skape den avgjørende luken.

Igjen var det god representasjon fra norske kontinentallag, med Krister Hagen (Team Coop) og Lars Saugstad (Uno-X Norwegian Development Team), som også fikk med seg Torkil Veyhe (Virtu Cycling) og Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Lotterij).

De økte raskt forspranget sitt og da sammenlagtleder Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) stoppet for å late vannet var det tydelig at dette var dagens brudd.

Innlagte konkurranser

Etter 35 kilometer på sykkelen nådde kvartetten dagens første innlagte spurt på Spydeberg, og det ble en kamp mellom Hagen og Meijers, hvor det var nederlenderen som trakk det lengste strået, med Veyhe på tredje.

Samtidig hadde også avstanden deres tilbake til hovedfeltet nå blitt over tre minutter. Og avstanden den fortsatte og vokste, og var oppe i fem minutter på et tidspunkt.

Etter 101 kilometer av etappen kom den første kategoriserte bakken på dagens etappe, Vikanetoppen, en tredjekategori på 1,8 kilometer à 4,3 prosent.

Krister Hagen spurter først over toppen og sørger før å nøytralisere poeng for sin lagkamerat, Øivind Lukkedal, som leder klatrekonkurransen.

Herfra begynte avstanden å synke ganske betraktelig, etter å ha ligget stabilt ganske lenge. Med 65 kilometer til mål hadde kvartetten to og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet.

På dagens siste innlagte spurt, ved Karlshus etter 122 kilometer, var det samme rekkefølge som på den første, med Meijers først, foran Veyhe og Hagen.

Italiener prøver seg

Ikke lenge etter entret rytterne den lokale runden i Sarpsborg, med 35 kilometer til mål, og sløyfen på 13 kilometer skulle sykles nesten tre ganger.

På runden skulle man blant annet tre ganger opp bakken ved Yven, én kilometer lang med 5,3 prosent i snitt. Første gang opp her gikk Mauro Finetto (Delko Marseille Provence KTM) til fra hovedfeltet og tok opp jakten på bruddet alene.

Forsøket til italieneren var imidlertid kortvarig og han ble slukt av hovedfeltet i det man passerte målstreken i Sarpsborg for første gang, da det gjenstod to runder.

Andre gang over Yven skulle det deles ut klatrepoeng og igjen var det Hagen som spurtet først over streken. Dermed tar han også steget opp på delt andreplass i klatrekonkurransen, sammen med Audun Brekke Fløtten (Virtu Cycling), bak lagkameraten Lukkedal.

SDJKSDJKSD

Krister Hagen jobbet knallhardt da bruddet gikk ut på den siste runden, med feltet fremdeles på grei avstand, med drøyt minuttet tilbake.

Med godt samarbeid i frontgruppen måtte feltet gjøre en stor innsats, skulle de klare å hente de fire.

Det ble et par angrep inne på den siste runden, men alle ble nøytralisert. Samtidig slet man med å knappe inn på bruddet, som kjempet heroisk for å holde ut foran.

Med to kilometer til mål var det fremdeles en luke på 10 sekunder.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media