Ny eier sang for full hals da Liverpool endelig vant igjen

Torres sikret seier.

SANG MED: Deleier Tom Werner (til høyre) sang med under «You'll Never Walk Alone». Foto: IAN KINGTON/AFP
SANG MED: Deleier Tom Werner (til høyre) sang med under «You'll Never Walk Alone». Foto: IAN KINGTON/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Liverpool - Blackburn 2-1.

Fernando Torres har ufrivillig vært et slags bilde på Liverpool-krisa. Skadd, ute av form og langt fra den målfarlige spissen vi kjenner ham som.

Liverpool tok en svært etterlengtet trepoenger i ettermiddag og Torres scoret for de helrøde for første gang siden slutten av august.

Hardt pressede Roy Hodgson kan dermed senke skuldrene litt, men ikke så mye - for en seier alene snur ikke motgangen, hvis den ikke blir fulgt opp.

Allsang I Liverpool-kretser har de snakket om at den viktigste kampen de har kjempet i høst, har vært på styrerommet og i rettssaken. Den vant de. Så det var på tide med en seier på fotballbanen igjen også.

Før kveldens oppgjør hadde de helrøde sju på rad uten seier.

Forrige serieseier - den eneste før Blackburn-kampen - kom mot West Bromwich i slutten av august. Da passet det kanskje godt med en favorittmotstander, Liverpool har nå bare ett tap på de 24 siste seriekampene mot Blackburn.

Stemningen på Anfield var likevel god før kampstart. Gerry Marsden fra Gerry & The Pacemakers varmet opp publikum med «You'll Never Walk Alone» inne på gressmatta. Til og med den ferske deleieren Thomas Werner sang for full hals.

Storspill av Robinson For en snau uke siden var Paul Robinson stor mot Sunderland, da Blackburn spilte uavgjort hjemme. I dagens førsteomgang var han kanskje enda større.

Joe Cole, Sotirios Kyrgiakos, Steven Gerrard, Fernando Torres og Maxi Rodriguez. De prøvde seg alle sammen, men Robinson viste hvorfor han en gang var Englands nummer 1.

Etter pause eksploderte kampen umiddelbart.

Kyrgiakos raget høyest på en corner, og stanget Liverpool i ledelsen. Ballen gikk via Martin Olsson, men den hadde gått inn uansett så grekeren blir nok stående som målscorer.

Jamie Carragher må derimot regne med å få et selvmål til på lista si.

Vinner når Torres scorer Benjani kom seg fri på høyrekanten og slo inn til El-Hadji Diouf foran mål. Den tidligere Liverpool-spilleren skjøt fra kloss hold, men Paul Konchesky blokkerte på streken. Ballen traff deretter Carragher og gikk så i mål.

Liverpool svarte raskt, og sørget for det tredje målet i løpet av bare seks minutter.

Cole slo inn fra venstresida og Torres løp ballen i mål.

Spanjolen har ikke scoret i Premier League siden seieren mot West Bromwich. Scoringen i dag sikret en ny seier, og understreker hvor viktig han er for gutta fra Beatles-byen.

Velfortjent seier til tross, målforskjellen gjør at Liverpool fortsatt er under nedrykksstreken.

ETTERLENGTET SCORING: Fernando Torres scoret sitt første Liverpool-mål siden slutten av august. Foto: IAN KINGTON/AFP
ETTERLENGTET SCORING: Fernando Torres scoret sitt første Liverpool-mål siden slutten av august. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer