Ny emisjon i VIF

Pirrende tabellposisjon og gode framtidsutsikter betyr at Vålerengas aksjonærer er villige til å gå inn med mer kapital. Heller ikke milliardær John Fredriksen har glemt klubben i sitt hjerte.

VALLHALL (Dagbladet): Heller ikke milliardær John Fredriksen har glemt klubben I sitt hjerte. -  John Fredriksen har ikke brukt alle de pengene han har brukt på Vålerenga over tid for å gi seg, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

-  Ser han at det vi gjør er riktig - og det ser jo veldig bra ut nå - vil Fredriksen være med videre i en eller annen form.

Vålerenga vil gå i pluss i år. Det neste økonomiske skrittet er å iverksette en allerede styrevedtatt styrking av aksjekapitalen. Og dagens aksjonærer smiler - deriblant John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim. Som disponerer en betydelig del av aksjekapitalen i det nye VIF-selskapet.

Skadeproblemer

-  Molde-kampen i morgen er klubbens syreprøve, sier Kjetil Siem. -  Det er nå vi finner ut hva som bor i laget.

På treninga i går bodde det mange problematiske skader på toppen av Morten Berres karantene for gule kort. Daniel Fredheim Holm er meget tvilsom til morgendagens kamp - Steffen Iversen sliter med en blødning i den ene leggen. Men trener Rekdal er offensiv og har brukt uka til å fortelle VIF-gutta at det er nå det gjelder.

Skal Vålerenga bli den klubben potensialet tilsier at den bør være, må alle levere de seks neste ukene.

-  Helt fra jeg kom hit og tok John Fredriksen og Tor Olav Trøim i handa på at jeg ikke skulle forlate Vålerenga før vi hadde fått det til, har målet mitt vært akkurat det, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. -  Å få det til. Og nå er vi der - nå står vi på terskelen til Vålerengas framtid.

Trenger 12 av 18 poeng

-  Det som skjer på banen de neste ukene kan virkelig bygge opp denne klubben.

Topp fire og Royal League er allerede plottet inn i Kjetil Rekdals planlegging for neste sesong. Klarer Vålerenga andreplassen og får kvalifisering til Mesterligaen, vil det være en drøm. Men det er ingen vanlig VIF-drøm - en drøm av den typen man bare snakker om og som aldri går i oppfyllelse.

Dagens drøm er et realistisk og høyst oppnåelig mål å strekke seg etter.

-  Slår vi Tromsø og tre lag til i løpet av de seks siste kampene, blir vi nummer to. Det er jeg rimelig sikker på, sier Rekdal.

Det omvendte presset

Molde på Ullevaal i morgen - deretter kommer Tromsø (H), Odd (B), Sogndal (H), Hamkam (B) og Stabæk (H). Ikke det verste kampprogrammet for et lag som skal møte framtida under massivt press.

-  Presset er ikke større enn vanlig, sier Kjetil Rekdal. -  Det er bare en vesentlig forskjell. Og det er at vi nå kan vinne noe istedenfor å unngå å tape noe.

-  Klarer vi det, har Vålerenga tatt et sjumilssteg på ett år.

For ti og en halv måned siden var tallene som vanlig blodrøde og Sandefjord motstander til avgjørende kvalifiseringskamp i Vallhall. I dag snakkes det om mulig mesterligakvalifisering i de samme lokalene. Og de rike og snille onklene har merket seg det - sammen med sine egne blide speilbilder.

Plutselig er Vålerenga igjen mulighetenes klubb.

-  De ser hva som skjer her, sier Kjetil Siem. -  Og de liker det. Og skulle vi klare å bli nummer to, sier det seg sjøl hva som vil skje.

-  Da vil aksjonærenes motivasjon bli av en type som kan gjøre Vålerenga til den klubben den burde vært for lenge siden.