Ny etappeseier for Ullevålseter - virker ustoppelig

Tok sin sjuende av åtte mulige etappeseirer i Africa Race.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter virker ustoppelig og tok sin sjuende av åtte mulige etappeseirer i Africa Race torsdag.

Det var en svært vanskelig etappe, men Ullevålseter imponerte og gjorde sin beste prestasjon så langt i ørkenrallyet.

- Det var skikkelig vanskelig navigering i dag, derfor er det utrolig gøy at alt gikk på skinner. Jeg er veldig fornøyd. Det har aldri fungert så bra som det gjorde i dag. Jeg kjørte feilfritt, og navigeringen var upåklagelig, sa Ullevålseter i en pressemelding.

Han var litt over kvarteret raskere enn José Fernando Moreira de Sousa fra Portugal på den niende etappen fra Amodjar til Akjoujt i Mauritania. Fartsprøven var på 445 kilometer.

De to som kom nærmest ham torsdag var spesielt nok far og sønn: José Fernando Moreira de Sousa var 15.11 minutter bak, José Fernando de Jesus Sousa jr. 17.10 bak.

Joachim Lundby ble nummer 11 på torsdagens etappe (1.44.09 timer bak) og er på 12.-plass i sammendraget (37.15 timer bak).

Ullevålseters nærmeste konkurrent i sammendraget før torsdagens etappe, franske Nobert Dubois, forsvant tidlig på etappen, og dermed økte nordmannen sin ledelse til over 5 timer og 24 minutter til neste konkurrent, russeren Dmitrij Agosjkov.

- Jeg prøvde å spare på sykkelen og kjørte forsiktig i de mye sanddynene. Det er lett å brenne motoren om man bare gasser på. Det var nettopp det som skjedde med Dubois. Motoren hans røk, sa Ullevålseter.

Det gjenstår bare tre etapper av Africa Race, som avsluttes søndag i Dakar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer