Babacar Sarr

Ny etterlysning: - Kan forlenges uendelig

Babacar Sarr jaktes fremdeles verden over. Nå er han etterlyst fram til sommeren 2025. - Vi har ikke hatt kontakt i nyere tid, sier hans forsvarer.

ETTERLYST: Babacar Sarr er etterlyst verden over. Nå er etterlysningen forlenget med tre nye år. Foto: NTB
ETTERLYST: Babacar Sarr er etterlyst verden over. Nå er etterlysningen forlenget med tre nye år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterlysningen av tidligere Molde- og Sogndal-spiller, Babacar Sarr, har blitt forlenget. Det opplyser statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Dagbladet.

Den nye etterlysningen av Sarr varer nå fram til juni 2025. Nordheim forklarer at den forrige etterlysningen gikk ut, men at det ikke foreligger noen formildende endringer siden Sarr ble etterlyst internasjonalt forrige gang.

- Den forrige etterlysningen gikk ut, men også i den nye er han kategorisert under «red notice». Altså skal han pågripes dersom han observeres eller påtreffes. Kripos og de internasjonale kanalene vi har, er fremdeles koblet på slik som før, sier Nordheim til Dagbladet.

Brøyt stillheten - ble stille

Det vakte stor oppsikt da Babacar Sarr i januar brøyt stillheten og lot seg intervjue av Romsdals Budstikke. Fotballspilleren er etterlyst i 194 land.

Årsaken til etterlysningen er at han ikke møtte opp til ankesaken for en sovevoldtekt han er tiltalt for å ha utført i Molde i 2017. Sarr ble i tingretten frikjent for voldtekten, men ble dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen. Saken ble anket av påtalemyndigheten

I intervjuet svarte Sarr at han ønsket å komme frivillig til Norge og gjennomføre saken.

- Jeg vil komme på egen hånd, ikke bli arrestert av politiet og tatt med til Norge. Jeg ønsker å reise fra mitt eget land til Norge og avslutte dette, sa Sarr til avisa den gang.

Ifølge Nordheim har det imidlertid ikke vært kontakt med Sarr i etterkant av intervjuet.

- Det er heller ingen nye opplysninger om hvor han kan være i verden. Men denne etterlysningen kan forlenges uendelige, siden det er snakk om en voldtektssak som ikke vil bli foreldet, sier statsadvokaten til Dagbladet.

Ikke kontakt med advokaten

Ankesaken mot Sarr har vært forsøkt gjennomført flere ganger, men ble utsatt for tredje gang i oktober 2019. Etter at Molde terminerte kontrakten med Sarr i januar samme år, har han vært i Russland og Saudi-Arabia. I januar 2020 fikk han sparken fra klubben Damac i Saudi-Arabia.

Dagbladet har vært i kontakt med hans forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen. Heller ikke hun har opplysninger om hvor Sarr befinner seg.

- Jeg har ingen kommentar til forlengelsen av etterlysningen. Det jeg kan si, er at jeg ikke har hatt kontakt med min klient i nyere tid, sier Larsen.

Advokat John Christian Elden er bistandsadvokat til kvinnen i saken i Molde. Han er fornøyd med den nye etterlysningen.

- Det høres fornuftig ut. Man kan ikke rømme fra straffeforfølgning i 2022, skriver Elden i en SMS til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer