Ny Europa-bragd

Bodø/Glimt sikret avansement fra gruppespillet i Conference League. Den norske serielederen spilte tidvis forrykende og slo CSKA Sofia 2-0. - Fantasifotball, sier Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - CSKA Sofia 2-0

Se scoringene øverst!

Bodø/Glimt fortsetter å imponere i Europa-spillet. I kveld var CSKA Sofia motstander i gruppespillet i Conference League og det endte med 2-0-seier.

- Det er veldig stort for en klubb som Bodø/Glimt at vi klarer å prestere så godt på dette nivået, sier midtbanegeneral Patrick Berg.

- Jeg synes første omgang var veldig bra. I andre omgang var det litt ned. Men vi viser at vi har x-faktor i laget da vi scoret 2-0-målet.

PRAKTMÅL: Sondre Brunstad Fet jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
PRAKTMÅL: Sondre Brunstad Fet jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

På Aspmyra stadion var det åtte minusgrader. Likevel kom det 6000 tilskuere og lagde en strålende stemning.

Og de fikk fort noe å varme seg over i den bitende kulda.

Store sjanser ble fulgt opp av scoring etter 25 minutter. En nydelig vipp inni feltet fra Amahl Pellegrino endte på beinet til Sondre Brunstad Fet og i mål.

Bodø/Glimt herjet i første omgang, men tillot CSKA Sofia å komme inn i kampen etter pause. Gjestene var på ferde flere ganger og skapte nervøsitet hos hjemmefansen.

Men laget til Kjetil Knutsen holdt unna. Fem minutter før slutt økte Erik Botheim til 2-0, etter nydelig forarbeid av Ola Solbakken.

- Fantasifotball, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke på direkten. Patrick Berg var likevel ikke fornøyd med de siste 45 minuttene:

- Vi ga fra oss initiativet i andre omgang og traff ikke helt i presset. Det var litt kjipt, det synes jeg ikke vi skal gjøre. Men jeg skal ikke stå her og klage. Vi vant 2-0. Det er først og fremst en gledelig dag for norsk fotball.

BODØ-KOK: Det var kaldt, men god stemning på Aspmyra under kampen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
BODØ-KOK: Det var kaldt, men god stemning på Aspmyra under kampen. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

I den andre kampen i gruppa vant Roma 4-0 over Zorya Luhansk. De to første lagene går videre fra gruppa.

Det er likevel stor forskjell på å bli nummer én og to. Gruppevinneren går rett til åttedelsfinalen. Gruppetoeren må gjennom en ekstra knockout-runde mot et av lagene som havner på tredjeplass i Europa League. Vinneren går til åttedelsfinalen.

Tabellen ser slik ut når én kamp gjenstår i gruppa. Bodø/Glimt har Zorya Luhansk igjen:

  • Bodø/Glimt – 11 poeng
  • Roma – 10 poeng
  • Zorya Luhansk – 6 poeng
  • CSKA Moskva – 1 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer