Foto: Stina Nilsson var overlegent best i solskinnet i Davos. Foto: NTB scanpix
Foto: Stina Nilsson var overlegent best i solskinnet i Davos. Foto: NTB scanpixVis mer

Stina Nilsson vant sprinten i Davos

Ny fiasko av de norske sprintkvinnene - Nilsson vant som hun ville

Maiken Caspersen Falla er langt unna storformen og ble slått ut i kvartfinalen i kvinnenes skøytesprint i Davos lørdag. Svenske Stina Nilsson vant rennet.

Stina Nilsson var overlegen på oppløpet og tok sesongen første seier. Caldwell tok annenplassen foran svenske Maja Dahlqvist i finalen.

Nilsson avgjorde i siste motbakke hvor hun fikk en luke til resten av feltet.

Falla var bare fjerde best av de norske i prologen, men gikk greit videre som nummer 16. I kvartfinalen ble hun kun nummer fire i sitt heat, og tiden var heller ikke god nok til å ta seg videre som lucky loser.

- Det var dårlig greier. Kroppen spiller ikke helt på lag, i tillegg så bommer jeg litt taktisk, snubler litt og. Det var utrolig skuffende, det var ikke bra nok, sier Falla.

24-åringen ble forkjølet etter verdenscupåpningen i Finland. Hun sto derfor over sprinten på Lillehammer.

- Jeg er merker jo litt hvordan luftveiene ikke fungerer helt ennå. Jeg er for dårlig på alt, og det går ikke i dette selskapet, sa Falla til TV 2.

Gjerdrum-løperen har vunnet sprintcupen de tre siste sesongene.

Tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng tok seg begge til semifinale. Lotta avanserte som lucky loser, mens søsteren med annenplass i sin kvartfinale. Ingvild Flugstad Østberg var også å finne i semifinalen som lucky loser.

Lotta måtte derimot si takk for seg i den første semifinale og tok 10.-plassen totalt. Tiril var i ferd med å avansere i feltet ut på sisterunden, men mistet skien i en sving og hindret også Østberg. De to endte sist i sitt heat og tok 11.- og 12.-plassene.

Kathrine Harsem ble slått ut i det første kvartfinaleheatet, som ble vunnet av amerikanske Sophie Caldwell foran hjemmehåpet Nadine Fähndrich. Caldwell var best i prologen tidligere på dagen.