Ny fiasko: Kowalczyk slått med sju minutter av svenske Britta på norsk festdag

Petter Eliassen vant herreklassen igjen.

UTKLASSET: Justyna Kowalczyk ble slått med hele sju minutter av Britta Johansson Norgren.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTKLASSET: Justyna Kowalczyk ble slått med hele sju minutter av Britta Johansson Norgren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Eliassen vant langløpet La Diagonela etter en spennende duell mot Tord Asle Gjerdalen.

Eliassen har vunnet langløp på rekke og rad etter stakerevolusjonen forrige sesong og slo til med en ny triumf på dagens 55 kilometer lange renn.

Eliassen og tidligere landslagskollega Gjerdalen, som sammen kjempet om medaljer på femmila i ski-VM i Holmenkollen i 2011, rykket fra resten av feltet rundt ti kilometer før mål.

Gjerdalen lå bak Eliassen og ventet på spurten, men måtte gi tapt da 30-åringen rykket. I mål var differansen 8,4 sekunder. Morten Eide Pedersen ble nummer tre.

- Jeg prøvde å ligge oppå skiene hans, men jeg var sjanseløs. Petter er altfor sterk. Jeg er godt fornøyd med 2. plass, sier Gjerdalen til TV 2.

BEST: Petter Eliassen slo Tord Asle Gjerdalen i spurten og vant langløpet La Diagonela. Foto: CTK Photo/Radek Petrasek
BEST: Petter Eliassen slo Tord Asle Gjerdalen i spurten og vant langløpet La Diagonela. Foto: CTK Photo/Radek Petrasek Vis mer

- Jeg var veldig usikker på hva som ville skje mot slutten. Tord er utrolig god taktisk og spurtsterk, men heldigvis fikk jeg en luke, forteller Eliassen.

Kowalczyk skuffet stort Mens de norske herrene dominerte fullstendig, kunne Sverige juble på kvinnesiden.

Svenske Britta Johansson Norgren vant dameklassen foran Katerina Smutna. Astrid Øyre Slind ble beste norske kvinne på 5. plass, mens den polske stjernen Justyna Kowalczyk skuffet igjen på 9. plass.

Klassiskspesialisten avslørte nylig at hun har skøytet sitt siste renn og at hun vil rendyrke satsingen i klassiske renn, deriblant langløp. Derfor var det en gedigen skuffelse at hun ble slått med hele sju minutter av Britta Norgren i dagens renn.

Dermed har tidenes nest mestvinnende langrennsløper skuffet på alle fronter hittil denne sesongen. Hun har vært optimistisk på egne vegne i tidligere intervju, men er usikker på hva som skjer etter sesongen om motgangen vedvarer.

NEST BEST: Tord Asle Gjerdalen kapret 2. plassen i La Diagonela.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NEST BEST: Tord Asle Gjerdalen kapret 2. plassen i La Diagonela. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer