DEBUTANT: I 23-mannstroppen sto blant annet Per Egil Flo. Molde-backen kan få sin landslagsdebut i en av de to kommende kampene. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DEBUTANT: I 23-mannstroppen sto blant annet Per Egil Flo. Molde-backen kan få sin landslagsdebut i en av de to kommende kampene. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Ny Flo på det norske landslaget

Eneste debutant.

Vi fulgte pressekonferansen Live

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagsjef Per-Mathias Høgmo presenterte i dag sin landslagstropp til landskampene mot Frankrike og Russland, henholdsvis 27. og 31. mai.

Russland-kampen finner sted på Ullevaal.

- Troppen bærer preg av prestasjonen i forrige landskamp. Tsjekkia-kampen ga oss mange positive svar, sier Per-Mathias Høgmo til et samlet pressekorps.

Ny Flo inn i varmen I 23-mannstroppen sto blant annet Per Egil Flo. Molde-backen kan få sin landslagsdebut i en av de to kommende kampene.

- Per Egil Flo hadde en god del gode kamper i fjor for Molde. Han har stabilisert seg på et høyere nivå denne sesongen. Offensiv veldig sterk. Stor løpkraft. En god fot. Sterk karakter som person. Spennende å se han i kampen, sier Per-Mathias Høgmo om det nye blad Flo.

Landslagssjefen åpner også for å ta inn andre formspillere i troppen.

- 23 spillere. Tre keepere. Det kan komme opp til to spillere til inn i troppen. Liten åpning for å ta inn formspillere fra Tippeligaen, opplyser Høgmo.

- En spiller som Fredrik Gulbrandsen banker på døra, og følges tett.

Vi fulgte pressekonferansen Live

Skadet Omar Omar Elabdellaoui manglet fra troppen som ble presentert.

- Omar skal operere, og er derfor uaktuell. Freiburg-proffen Vegar Hedenstad er fortsatt ikke helt frisk, og dermed ikke klar.

Troppen inneholdt fem Molde-spillere.

- Molde er blitt bedre og bedre. Meget gode i 1. omgangen mot Godset sist. Mange spennende spillere. Unge spennende spillere. Det ser vi også på U21-troppen.

Mange er usikre rundt Mohammed Abdellaoues situasjon i Tyskland.

- Moa gjorde gode 60 minutt mot Tsjekkia. Derfor er han med nå. Han har trent godt, fort kan komme en overgang i sommervinduet som gir han spilletid i oppkjøringa.

Mange spisser - 11 spisser i utlandet for tiden. Mange har levert mål i Tippeligaen og andre ligaer. Scoret to borte mot Tsjekkia sist. Har en del målscorere i dette laget. Flere midtbanespillere som har meldt seg på.

- Alle er gode nok til å spille på det nivået de er på. Et spennende overgangsvindu i vente. Møller Dæhli har vært markant på et lag som har slitt spillemessig. Holder Premier League-nivå. Får se hva som skjer i sommervinduet.

- Han bør spille på høyest mulig nivå. Ser ikke bort fra at han kan etablere seg i toppen av Premier League ganske fort.

Landslaget har ikke vært samlet siden spilte mot Tsjekkia 5. mars. Da endte det 2-2 i Praha, og unggutten Mats Møller Dæhli fikk for alvor vist seg fram for det norske folk.

Vi fulgte pressekonferansen Live