Ny folkegave:Gi gratis ski til alle på snøhvit resept

Det vil hjelpe mot det økende klasseskillet i skileken.

ET NORSK VINTERBILDE:  Tett mellom skiløperne og folket på Slottsplassen i Oslo. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix.
ET NORSK VINTERBILDE: Tett mellom skiløperne og folket på Slottsplassen i Oslo. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I VINTERENS vakreste vær gjorde regjeringen stor lykke på Slottsplassen med 25 års gaven til kongeparet. Skileken med kong Harald og dronning Sonja rett utenfor Slottet ble en påminnelse om hvor tett det med ski er knyttet til vår nasjonale identitet. I hvert fall inntil videre.

Feiringen skjedde mens hopperne vant VM-gull i skiflygning. Det var en samlende triumf for den gamle nasjonalidretten som har mistet den brede rekrutteringen for lenge siden, men som i flere år har jobbet bevisst sosialt for å ta vare på ungene som har lyst til å prøve å hoppe på ski. Suksessen for en så veldrevet sport kan hjelpe hele skimiljøet til å utvikle posisjonen som Norges desidert beste internasjonale idrett, og mye viktigere:

•• Spre skiglede over hele landet.

For selv mens ski som norsk kultur står sterkere enn noen gang med stadig nye seire i hopp, alpint, kombinert, skiskyting og langrenn, er det mulig å løfte denne vinterleken enda mer i flokk.

For eksempel ved å gi gratis ski til alle som vil være med.

ET slik tiltak for felles moro og folkehelse har ennå ikke vært systematisk prøvd. Det finnes ulike lokale bytte -og lånetilbud for skiutstyr, men ingen stor satsing for å få flest mulig ut i snøen. Nå er det tid for å gjøre akkurat det med tanke på  vårt eget beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer