Ny fotball-tragedie i Afrika

Minst sju mennesker døde og 51 ble alvorlig skadd på en fotballkamp i Kongo i går. Ulykken skjedde mindre enn tre uker etter at 43 fotballfans døde i Sør-Afrikas verste idrettskatastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helgas tragedie inntraff da det brøt ut uro i lokalderbyet i Lubumbashi mellom Mazembe og Lupopo. Lupopo ledet 1-0 da Mazembe scoret like før slutt. Lupopo-fansen svarte med å kaste ting mot motstanderlagets spillere.

- Da Mazembe utliknet på slutten av kampen, begynte folk å kaste ting - de gikk til og med ned på banen. Politiet grep inn for å beskytte spillerne, sier informasjonsminister Kikaya Bin Karubi til Reuters.

- I løpet av sekunder forvandlet stadion seg til en slagmark. Fansen slo hverandre, kastet steiner og stormet banen. Andre rømte i panikk, sier Karubi.

I morgentimene i dag kunne han melde om at sju personer døde og 51 personer alvorlig skadd. Det er ikke klart hvor mange som var tilstede på stadion under toppkampen.

Dette er ikke første gang Afrika blir rammet av fotballtragedier. Ulykken i Sør-Afrika 11. april i år var den foreløpig siste. Politiet i Afrika har tidligere blitt kritisert for å gå for hardt til verks. Politiet i Zimbabwe tok på seg deler av skylda for at 13 personer døde da de angrep med tåregass i en VM-kvalifiseringskamp mot Sør-Sfrika i fjor sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer