Lars Lagerbäck:

Ny fotballjobb

Lars Lagerbäck (72) er tilbake i fotballmanesjen, bare noen få måneder etter at han ble avskjediget som norsk landslagssjef.

TILBAKE: Lars Lagerbäck som norsk landslagssjef. Foto: NTB
TILBAKE: Lars Lagerbäck som norsk landslagssjef. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Lagerbäck er ansatt som teknisk rådgiver for det islandske landslaget. Det melder Islands fotballforbund i en pressemelding torsdag ettermiddag.

De skriver at Lagerbäck allerede har startet samarbeidet med trenerapparatet foran de kommende VM-kvalifiseringskampene.

Svensken var islandsk landslagssjef fra 2011 til 2016, og ledet laget under EM i 2016, hvor de sensasjonelt slo England i åttendedelsfinale, før de røk ut mot Frankrike i kvartfinalen.

- Jeg har mange gode minner med det islandske laget fra min tid som trener. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe trenerne og spillerne med min erfaring. Grunnet coronaviruset vil samarbeidet foreløpig foregå digitalt, sier Lagerbäck i pressemeldingen.

Det islandske landslaget trenes av tidligere Lillestrøm-spiller Arnar Viðarsson.

Sparket

Norges Fotballforbund valgte å avslutte Lagerbäcks kontrakt som norsk landslagssjef i starten av desember, og erstattet ham med Ståle Solbakken. Han var sjef for det norske laget fra 2017.

- Det er alltid trist å forlate er lag man har jobbet med i mange år. Blant annet med tanke på vårt støtteapparat som bidro på en veldig bra måte til våre prestasjoner og viste stor lojalitet på og utenfor banen, skrev Lagerbäck i pressemeldingen hvor det ble offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer