IKKE LOV:  Spillere i den brasilianske ligaen blir nå straffet med gult kort hvis de klager på dommere. Den brasilianske dommeren Sandro Ricci er en av dem som kan bruke den nye regelen. Foto: NTB Scanpix
IKKE LOV: Spillere i den brasilianske ligaen blir nå straffet med gult kort hvis de klager på dommere. Den brasilianske dommeren Sandro Ricci er en av dem som kan bruke den nye regelen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny fotballregel skaper kaos: - Jeg tør nesten ikke hilse på dommeren

Frustrerte spillere.

(Dagbladet): Episoder som da  Chelsea-spillerne stormet rundt dommer Björn Kuipers i CL-oppgjøret mot PSG (som for øvrig fikk Zlatan Ibrahimovic til å rykke ut beskrive det som å ha elleve babyer rundt seg.), har blitt heftig diskutert det siste året.

Dommersjef Terje Hauge sa til Dagbladet at det var en av flere ting dommerne hadde spesielt fokus på i årets Tippeliga:

- Det er uheldig, usportslig og er mobbing av dommeren. Det har ikke kommet noen nye regler, men det er noe vi kommer til å ha fokus på under årets sesong. Det er løftet opp igjen, og det er viktig at vi setter grenser, sa Hauge til Dagbladet i mars.

Tatt grep I Brasil har det allerede blitt ulovlig å storme til dommeren og spy ut frustrasjon.  Ja, faktisk å si noe som helst.

Fotballforbundet i sambalandet hadde sett seg lei på episodene, og endret reglene. Nå kan dommerne både svare spillerne og dele ut så mange gule kort de vil, skriver New York Times.

Dommere som ikke følger reglene - risikerer å bli utestengt.

Frustrerte Og dermed har ikke de svartkledde pipeblåserne ligget på latsiden.

I løpet av de første åtte ligarundene har 100 spillere fått gule kort fordi de stormet eller retten en klage til dommeren.

Flere av spillerne i Brasil er misfornøyde med den nye regelen.

São Paulos Michel Bastos forteller:

- Jeg er så redd for gult kort at jeg ikke hilser på dommeren.  Det blir komplisert når du ikke kan prate med dommerne - det er under enhver kritikk.

Bastos får støtte av trener Juan Carlos Osorio. Til New York TImes sier han:

 FRUSTERT:  Michel Bastos. Foto: NTB Scanpix
FRUSTERT: Michel Bastos. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vissate ikke at dommeren var «untouchable» i Brasil. Det er lov å prate med dommere i resten av verden - jeg trodde det skulle være det i Brasil også.

Men dommersjef Sergio Correa lar seg ikke rokke, og forteller at regelen er kommet for å bli.