KLAR FOR NYE OPPGAVER: Per-Mathias Høgmo trente Norge fra 2013 til 2016. Nå er det Fredrikstad som er arbeidsgiveren hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR NYE OPPGAVER: Per-Mathias Høgmo trente Norge fra 2013 til 2016. Nå er det Fredrikstad som er arbeidsgiveren hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Høgmo går fra Norge til 2. divisjon

Ny Fredrikstad-trener

Skal lede den tidligere giganten i minst to år.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo (58) er tilbake i fotballmanesjen, ett år etter at han sluttet som landslagstrener. På en pressekonferanse i formiddag kunne Fredrikstad fortelle at Høgmo er deres nye trener.

Laget har hatt en katastrofal sesong og rykket ned fra OBOS-ligaen. Det betyr at Fredrikstad skal spille på nivå tre fra neste sesong – med Høgmo som sjef.

- Mange som kjenner meg vet at jeg brenner for å bygge lag, sa Høgmo på pressekonferansen.

Sensasjonelt

Det er en smått sensasjonell overgang. At en trener går fra landslaget til nivå tre har ikke skjedd tidligere i norsk fotball. Om det store spranget sier han:

- Når jeg har valgt jobb, har jeg stort sett fulgt hjertet og intuisjonen. Jeg har hatt mange muligheter og fått tilbud fra klubber på høyere nivå enn dette. Men dette prosjektet er noe helt spesielt. Hvis jeg skulle valgt et prosjekt i Norge i dag, hadde jeg valgt Fredrikstad. Når muligheten kom, valgte jeg Fredrikstad.

I et intervju med Fredriksstad Blad utdyper han at han liker tankene han har fått presentert om framtida. Han har lenge hatt lyst til engasjere seg regionalt. Dette i kombinasjon med nærhet til familien på Jeløya, gjorde at totalpakka ble den riktige.

58-åringen har tidligere trent blant annet Tromsø, Rosenborg og Djurgården på klubbnivå. Han har også ledet det norske kvinnelandslaget og U21-landslaget.

Tror han lykkes

På pressekonferansen ble det opplyst at Høgmo er ansatt som trener i to år i første omgang.

- Kan Høgmo lykkes i Fredrikstad? Ja, det tror jeg bestemt. Jeg tror faktisk det vil være den beste signeringen FFK kan gjøre. Spør bare Tromsø og Djurgården, de to siste klubbjobbene han hadde før Norge, skriver Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen.

- Jeg ser fram til å bli kjent med de jeg skal jobbe sammen med, påpeker Høgmo.

- Jeg gleder meg veldig til å treffe spillerne, snakke med dem og stake ut kursen. Det handler om å få tid til å sette et lag og skape en god treningskultur. Det blir steg nummer én.

Mantra

- Å gå på jobb hver dag for å bli litt bedre , det er mitt mantra. Vi skal skape en kultur vi er stolte av, sier han.

Høgmo har hele tida vært klar på at han ville ha et års pause etter landslagsjobben. Nå er han topp motivert for å komme tilbake og gjenreise Fredrikstad. Den lidenskapelige fansen var også noe han trakk fram på dagens pressekonferanse.