Ny fulltreffer fra Carlos

Roberto Carlos reddet uavgjort for Real da han banket inn 1-1 på et frispark sju minutter før full tid. Bayern-keeper Oliver Kahn fumlet ballen i mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bayern München var totalt overlegne på Olympiastadion og burde ha vunnet mot Real Madrid. Sjansestatistikken viser at mens Real kun hadde to avslutninger på mål i kampen, skapte Bayerns tyske maskineri sju avslutninger mellom stengene.

Bayerns resept for å kjøre over Real Madrid liknet mye på hva Juventus gjorde, da de slo ut Real i semifinalen i fjorårets turnering. Ved å ligge med åtte mann rundt egen 16-meter, kombinert med knallhardt press på Reals ballfører, hadde Real store problemer med å skape ting framover.

Fryktelig forsvarsspill

Om Real sleit offensivt, sto det desto verre til bakover. Helguera og Raul Bravo i midtforsvaret klarte gang på gang å rote til ufarlige situasjoner. Og Roy Makaaky var nære to ganger på rad å lure av tre Real-forsvarere og komme alene med Casillas.

Bayerns tok ledelsen ved Roy Makaay. Nederlenderen fikk stå totalt umarkert i det rufsete Real-forsvaret å heade inn ledermålet på et innlegg fra Pizzarro.

Tabbe-Kahn

- Vi spilte fantastisk, skapte massevis med sjanser og ventet bare på å gå opp i ledelsen. Da vi endelig fikk målet, så slipper vi plutselig inn et mål, sa Roy Makaay til AP etter kampen.

For Real Madrids mål kom veldig plutselig. Bayern virket å ha full kontroll, men så var det Roberto Carlos da. Fra 30 meter brant brassen til og Oliver Kahn klarte å fumle ballen under seg og inn i mål.

- Oliver bør ikke skylde på seg selv, slikt skjer, fortsatte Makaay.

Bayerns trener, Hitzfeld, er nå optimistisk foran returmøtet i Madrid.

- Vi visste at Real Madrid er sårbare i forsvar, men vi kastet likevel ikke alt framover og hadde god kontroll bakover. Vi kan være stolte av prestasjonen vår, men burde hatt bedre uttelling og vunnet med et par mål - for det hadde vi fortjent. Alt i alt er jeg optimistisk foran returmøte, sett utfra kveldens kamp.

Kampens norske dommer Terje Hauge hadde ingen enkel dag på jobb. Blant annet gikk han glipp av Roberto Carlos' slag mot ansiktet til Bayerns Demichelis, som burde ført til utvisning. Med en litt mer våken norsk dommer kunne kampen endt annerledes.

Edus kveld

Kampen mellom Celta Vigo og Arsenal ble kveldens mest målrike og morsomme - i tillegg til en navneforvirring.

Arsenals brasilianske Edu scoret kampens første mål etter 18 minutter. Et frispark fra Pirés ble slått inn i Celta-feltet og Edu dukket opp på bakre stolpe og skle ballen inn under keeper Cavallero. Celtas målvakt ble forøvrig stygt skadet i sammenstøtet med Edu, og ble lenge liggende nede å blø fra hodet. Utrolig nok fortsatte Cavallero kampen for Celta.

Utlikningen sto også Edu for, men denne gangen Celtas. Nok en gang er det et frispark som ender i mål. Sylvinho, som tidligere spilte for nettopp Arsenal, sendte et frispark inn i feltet, og Edu headet glimrende inn i målet til Jens Lehmann.

Etter hvilen svarte Arsenal og gikk i ledelsen med Arsenals Edu andre mål i kampen. Og for et mål fra brasilianeren. Med utsøkt teknikk fløt han forbi to Celta-forsvarere før ballen ble liggende i nota til Cavallero.

Dette var kampen Arsenal skulle vinne, og det hjalp lite at Celta nok en gang utliknet. For i sluttminuttene kombinerte Robert Pirés med Thierry Henry og satte ballen i mål.

Dermed skal det mye til for at Arsenal ikke går videre til kvartfinalen. 3-2-seier borte skal bli vanskelig for Celta å hente inn på Arsenal i London.

Reyes fornøyd

- Laget spilte bra, og vi fikk det vi ville ha. Alle i Arsenal er veldig lykkelige nå, sa Arsenals unge spanjol Jose Antonio Reyes til spansk TV etter kampen.

Celta Vigos Jose Ignacio, har ikke mer tro på avansement enn han er forpliktet til å ha.

- Vi har ingenting å tape når vi drar til London, så vi får dra til London og prøve. Det er ikke umulig å slå Arsenal borte.

Målløst for Milan

Regjerende mester i Champions League, AC Milan, hadde problemer borte mot Sparta Praha, men fikk likevel med seg et greit 0-0-resultat. Etter kampen var Spartas trener Jiri Kotrba mest fornøyd:

- Vi hadde en god start på kampen, men ble sterkt presset i andre omgang. Milan viste sine enorme kvaliteter og resultatet er godt for oss.

Og 0-0 har vist seg å ikke være noe dumt resultat å ta med seg på bortebane i Europa. For med 1-1 på San Siro er Tsjekkerne sensasjonelt videre, men det skal mye til for ikke å tape for Italias beste lag for øyeblikket i en så viktig kamp.

Kampens to største sjanser sto Shevchenko og Inzaghi for. Shevchenko kom alene med Sparta-keeper Blazek, men skjøt rett i brystet på den utrustende keeperen.

Noen minutter seinere burde Milan ha tatt med seg bortemålet, men Shevchenko og Inzaghi kræsjet i hverandre på bakre stolpe og nektet hverandre å score.

Kveldens resultater:

  • Celta Vigo-Arsenal 2-3
  • Bayern München-Real Madrid 1-1
  • Sparta Praha-AC Milan 0-0
  • Lokomotiv Moskva-Monaco 2-1
UHELDIG:</B> Bayern-keeper Oliver Kahn slipper Roberto Carlos' frispark mellom armene.
SCORET TO:</B> Brasilianske Edu overlistet Celta Vido-keeper Pablo Cavallero to ganger i kveld.
FRISPARK:</B> Roberto Carlos utliknet for Real Madrid, som store deler av kampen var hardt presset av Bayern München.
MÅLLØST:</B> Verken Sparta Prahas midtstopper Petr Johana eller Milans Clarence Seedorf ser spesielt elegante ut i denne duellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer