I FORM: Pål Anders Ullevålseter. Foto: 
Foto: Team Ullevålseter / Scanpix
I FORM: Pål Anders Ullevålseter. Foto: Foto: Team Ullevålseter / ScanpixVis mer

Ny god etappe for Ullevålseter

6. plass på lørdagens etappe i Dakar-rallyet.

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 6.-plass på lørdagens etappe i Dakar-rallyet og klatret til 13.-plass sammenlagt.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd med alt så langt, selv om det jo er litt trist når jeg tenker at jeg har 40 minutter «på ryggen» som jeg føler at jeg ikke fortjener. Menn sånn er det bare. Jeg sa at jeg skulle jobbe meg tilbake til topp 10, og nå er jeg der nesten, sa Ullevålseter.

Uten tidsstraffen på 40 minutter, som han fikk fordi arrangøren ikke hadde registrert ham på to meldeposter tidligere i uken, ville KTM-føreren vært på femteplass sammenlagt.

Marc Coma vant lørdagens etappe og tok innpå rivalen Cyril Despres i sammendraget. De to er i en klasse for seg så langt, men bak dem er det forholdsvis tett. Ullevålseter er drøyt 50 minutter fra tredjeplassen.

- Nå begynner strategi og taktikk med motorbytter. Husqvarna-rytterne har fått beskjed om at de må holde ut hele rallyet med samme motor, hvilket for meg høres helt «crazy» ut, men det er en fordel for meg, sier Ullevålseter.

- Jeg vurderer å la det gå enda en dag og vente til mandag med å bytte motor. På den ene siden ville jeg hatt hele søndagen (hviledag) til å bytte og teste, på den andre siden ville det være fantastisk å vente en dag til, for da er vi i den siste uken.

Ett motorbytte gir 15 minutters tidsstraff, to bytter gir 45 minutter og tre bytter gir to timer ekstra.

I klassen for biler vant Nasser Al-Attiyah fra Qatar lørdagens etappe, men sammenlagt holder Dakar-kongen Stephane Peterhansel fortsatt en klar ledelse.

(NTB)