Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny Grodås-utfordrer

MANCHESTER (NTB): 2-0-tap for suverene United til tross: Som bakerste mann på et stusselig Tottenham la Espen Baardsen inn en god søknad om VM-tur i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Ian Walkers skadefravær spilte Norges U-landslagskeeper sin andre kamp fra start på Tottenham. Foran 55 000 på selveste Old Trafford kunne det blitt drøy kost, men bortsett fra ett sekunds mareritt ved tomålsscorer Ryan Giggs' første fulltreff, klarte nordmannen seg utmerket i Drømmenes Teater.

Fra tribunen kunne landslagets hjelpetrener Bjørn Hansen tilfreds følge Baardsens opptreden. Med flere klasseredninger begrenset han nederlaget for et til tider rundspilt bortelag og sørget for at United-spissene Andy Cole og Ole Gunnar Solskjær gikk målløse av banen.

God start

Baardsen fikk en start egnet til å fjerne brorparten av nervene. Etter bare to minutter avsluttet Cole et vakkert United-angrep fra fem meters hold, men med en flott beinparade fikk Baardsen styrt ballen over tverrliggeren.

Deretter var han mindre i aksjon enn kampbildet tilsa. United dominerte totalt, men hadde problemer med å skape store sjanser. Tottenham etablerte en bastant mur på 16-meteren, og vertene ble tvunget til å legge tidlig inn eller skyte fra langt hold. Bare unntaksvis nådde ballen helt fram til Baardsens ansvarsområde.

Men etter en halvtime måtte han igjen vise sitt ypperste. Cole dro seg helt fri og fyrte løs fra fin posisjon. Baardsen reddet glimrende og så ut til å stortrives.

Raste

Det tok brått slutt minuttet før pause. På David Beckhams innlegg fra høyre gikk Baardsen ut i feltet der en forsvarer allerede var i duell med Teddy Sheringham. Det burde han ikke gjort. En liten dytt i ryggen gjorde at han glapp ballen i føttene på Ryan Giggs, som dunket den i krysset.

De fleste dommere ville nok blåst frispark til keeper, men P.E. Alcock dømte mål - til en rasende Baardsens fortvilelse.

Det kunne tatt knekken på mange ferskinger, men etter pause viste Baardsen styrke ved å fortsette sitt trygge spill. Både Cole og Solskjær hadde gde forsøk, før Giggs etter 67 minutter fastsatte resultatet bak en helt sjanseløs nordmann på et nytt flott overlegg fra Beckham.

Lett oppgave

De øvrige norske på banen, Solskjær og Ronny Johnsen, gjorde seg mindre bemerket. Ole Gunnar Solskjær viste mange fine detaljer, men har spilt mye bedre og er ikke garantert ny tillit fra manager Alex Ferguson.

Ronny Johnsen var en klippe bak, men hadde en lett oppgave mot en ensom Jürgen Klinsmann. Tyskeren hadde av og til selskap av lille José Dominguez, men måtte stort sett greie seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!