Ny Hansvoll-kamp i høst

Thomas Hansvoll får ny kamp 6. september i Danmark. Tittelkamp blir det ikke i denne omgang.

Årsak: Hansvoll gir blaffen i kontinentaltittelen til World Boxing Association (WBA), som han mistet da han tapte for Bruno Girard til VM-kampen i Paris.

- Han er riktignok førsteutfordrer til en kamp om kontinentaltittelen, men jeg tror ikke det er noen vits i å satse på den tittelen igjen. Han har vært kontinentalmester, og jeg mener en slik tittel kan sperre for andre muligheter, sier Steffen Tangstad til NTB.

Nå tenkes det i nye baner. Så bra var innsatsen Hansvoll viste mot Girard at en ny VM-kamp kan komme i løpet av ikke altfor lang tid.

- De riktige brikkene må falle på plass. Derfor vil jeg avvente litt før jeg staker ut kursen videre for Hansvolls del. Nå skal jo Girard og Lou del Valle møtes midt i juli. Det er også et par andre interessante kamper i lett tungvekt i løpet av sommeren, sier Tangstad, som kommer til å satse på neste kamp for Hansvoll 6. september.

- Akkurat nå går jeg på en pillekur for å bli bra i albuen min. Alternativet er operasjon, men jeg håper jeg slipper det, for da kan det hende jeg må være borte fra boksingen i inntil et halvt år, sier Thomas Hansvoll til NTB.

Han går på betennelsesdempende piller, og legen som behandler ham håper og tror det skal være nok.

(NTB)