FIKK MEDHOLD: Den russiske lengdehopperen Darja Klisjina får likevel delta i OL i Rio etter at hun fikk medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto:  EPA/BJORN LARSSON ROSVALL/NTB Scanpix
FIKK MEDHOLD: Den russiske lengdehopperen Darja Klisjina får likevel delta i OL i Rio etter at hun fikk medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto:  EPA/BJORN LARSSON ROSVALL/NTB ScanpixVis mer

Ny helomvending i OL: Russisk friidrettsutøver får delta likevel

Den russiske lengdehopperen Darja Klisjina har fått grønt lys.

Den russiske lengdehopperen Darja Klisjina får likevel delta i OL i Rio etter at hun fikk medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

25-åringen var i utgangspunktet den eneste russiske friidrettsutøveren som skulle få delta i OL i Rio de Janeiro, men ble utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fredag på bakgrunn av ny informasjon med hensyn til hennes dopinghistorikk, ifølge forbundet.

Klisjina anket saken til CAS. Der ble det mandag morgen norsk tid vedtatt at russeren likevel får delta i sommerlekene.

– Jeg er en ren utøver og har bevist det mange ganger. Jeg har hatt base i USA i tre år nå og har nesten eksklusivt blitt testet utenfor antidopingsystemet som er under etterforskning. Jeg er et offer for dem som har lagd et system som skal manipulere vår vakre sport og som bruker det i politiske sammenhenger, skrev 25-åringen på sin Facebook-side etter utestengelsen fredag kveld.

– Jeg vil bruke hver eneste mulighet jeg får til å bevise at jeg er en ren utøver. Nå kan jeg ikke gjøre annet enn å føle meg bedratt av et system som ikke er fokusert på å holde sporten ren og støtte utøverne, men i stedet søker seirer utenfor sportsarenaen.

IAAF utestengte Russland fra alle friidrettsøvelser under sommerlekene i Brasil på grunn av en etterforskning som avdekket statlig organisert doping i Russland. Klisjina fikk opprinnelig tillatelse til å delta fordi hun bor i USA og dopingtestes regelmessig utenfor Russland.

(NTB)