Ny helsesjekk og rolig uke venter Northug

Er fortsatt ikke helt frisk.

 IKKE FRISK:  Petter Northug sliter fortsatt med sykdom, og må ta det rolig noen dager til. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
IKKE FRISK: Petter Northug sliter fortsatt med sykdom, og må ta det rolig noen dager til. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Norges største langrennsstjerne sliter fortsatt med forkjølelsessykdom, og må holde seg til rolige småturer en stund til. En ny helsesjekk står også på programmet mot slutten av uka.

- Nå har jeg ikke pratet med Petter (Northug) siden før helgen, men vi skal ha en samtale litt senere mandag. Foreløpig følger vi planen om at han tar det rolig, som han har gjort de siste 14 dagene.

- Jeg kommer til å reise en tur oppover til ham mot slutten av uken, og da skal han gjennom en ny helsesjekk, akkurat som han var gjennom midt i forrige uke, forteller trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Han forteller at den A-planen teamet hadde for treningen i høst er gjort om på grunn av sykdommen, men det finnes alternative planer som vil bli satt i verk.

- Hovedmålet nå er å få ham frisk, og når han er friskmeldt kommer vi til å starte med et 14 dagers opplegg har hjemme i Norge. Deretter gjør vi opp ny status, sier Nossum.

Det er en forkjølelsessykdom som har satt Northug utenfor siden begynnelsen av september. Selv om han nå har mistet tre ukers trening, er det ingen krise i Northug-leiren, for sesongåpningen er fortsatt et par måneder unna. OL i Sotsji som er sesongens store mål, kommer ikke før i februar neste år, så det er nok tid for et av de største norske gullhåpene i Sotsji til å finne formen i tide.

(NTB)