KAN ENDELIG FÅ SVAR: Mandag starter en ny høring som kanskje en gang for alle kan gi svar på hva som skjedde da 96 fotballsupportere mistet livet i Hillsborough-tragedien 15. april 1989. AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
KAN ENDELIG FÅ SVAR: Mandag starter en ny høring som kanskje en gang for alle kan gi svar på hva som skjedde da 96 fotballsupportere mistet livet i Hillsborough-tragedien 15. april 1989. AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB ScanpixVis mer

Ny Hillsborough-høring gir ofrenes familier håp om svar

- Vi står foran de viktigste månedene i våre liv.

Mandag starter en ny høring som kanskje en gang for alle kan gi svar på hva som skjedde da 96 fotballsupportere mistet livet i Hillsborough-tragedien 15. april 1989.

Mødrene og fedrene til ofrene krever svar, og denne gangen skal en jury på tolv personer identifisere hver enkelt offer og fastslå hvordan de døde.

De offisielle konklusjonene på hva som skjedde da trengselen oppsto og mange mistet livet på grunn av oksygenmangel da supporterne ble trengt opp mot gjerdene har vært omdiskutert.

I 2012 ble det slått fast at supporterne selv ikke hadde noen skyld, og at politiet hadde forsøkt å dekke over det som egentlig skjedde.

Det igjen skyldtes endrede politiutsagn.

Familiene til ofrene vil samle seg i rettsbygningen i Warrington øst for Liverpool, 25 år etter ulykkesdagen for semifinalen i FA-cupen mellom Liverpool og Nottingham i Sheffield.

Familiene hevder det finnes bevis for at politiet og myndighetene har endret forklaringer til dem som involvert den aktuelle aprildagen.

- Vi står foran de viktigste månedene i våre liv, sa Steve Kelly, som mistet broren Michael (38) i tragedien.

(NTB)