Ny hjemmekamp til topplagene i cupen

Slik spilles 5. runde.

(Dagbladet.no:) Manchester United og Chelsea hadde hjemmekamp i de to foregående rundene i FA-cupen, og var heldige med trekningen igjen.

Arsenal spilte hjemme mot Bolton i går, og får en ny hjemmekamp i cupens 5. runde - dersom de slår ut Sam Allardyces\' menn i omkampen.

Det er alltid en fordel å spille på hjemmebane, men for disse lagene er det spesielt viktig å spille på eget gress. Alle tre har et proppfullt kampprogram, og da er det bra å bruke minst mulig tid på reisevirksomhet.

United slo ut Portsmouth i helga, og møter ny Premier League-motstand når Reading kommer på besøk helga 17.-18. februar.

Gamst på bortebane

Arsenal møter Morten Gamst Pedersens Blackburn, hvis Gunners klarer å slå ut Bolton i omkampen.

Bortsett fra Bristol City og Blackpool er alle lagene som er igjen i cupen fra de to øverste divisjonene i England.

Hvis de to lagene kommer seg gjennom omkampene mot henholdsvis Middlesbrough og Norwich, venter tøff motstand i den neste runden.

SLO UT PORSMOUTH: Manchester United slo ut Portsmouth i helga. Nå venter Reading. Foto: AP
SLO UT PORSMOUTH: Manchester United slo ut Portsmouth i helga. Nå venter Reading. Foto: AP Vis mer

Bristol City vil da møte West Bromwich som kjemper om opprykk til Premier League, og Blackpool vil møte Chelsea på bortebane.

- Fantastisk trekning

Preston North End gjør det bra i Championship for tida, og ligger på tredjeplass i gamle 1. divisjon. De trakk Manchester City i FA-cupen.

- Dette er en fantastisk trekning for oss. Vi håper på fullt hus på Deepdale, og har fått noe å se fram til. Jeg har gode minner fra tida mi i City, sier manager Paul Simpson til Sky Sports.

Han kjenner City-laget godt, og innrømmer at det vil bli tøft å gå videre.

- Jeg så dem i tredjerundeomkampen mot Sheffield Wednesday, og det er et bra lag. Men vi spiller hjemme og hvis vi fortsetter å spille sånn vi har gjort på hjemmebane har vi gode sjanser til Simpson.