Ny hockeybragd av Norge

Drømmer om kvartfinale i VM. - Får litt gåsehud.

Norge er klar for mellomspillet ishockey-VM og får med seg fire poeng. Neste motstander er Canada torsdag.

Morten Asks matchvinnerscoring mot Tyskland med 4.07 igjen av kampen sendte nordmennene til himmels. Med fire poeng med seg i mellomspillet har Norge aldri vært nærmere en kvartfinale i et VM.

Matchvinner Ask beskriver følelsen av å se pucken gå i mål slik:

- Får jo litt gåsehud. Spesielt når man vet hvor viktig den var, men må venter flere tøffe kamper.

- Kan vinne

At det blir tøft er også Roy Johansen klar på. Samtidig gjør han det klart at Norge har ingenting å tape, og at det nå kun gjelder å se fram mot Canada-kampen:

- Har man troen så kan man vinne uansett hvem man møter, sier Johansen til NTB.

Om oppgjøret som sikret Norge billetten til mellomspillet sier Johansen:

- Helt utrolig. Vi fører jo hele kampen. Vi kjemper dem ut av stilen.


Håpløs start

Ny hockeybragd av Norge

Det norske laget fikk en håpløs start på denne kampen også. Tyskland fikk ta ledelsen i sitt første overtallsspill. Den mye omtalte Florian Busch, som nektet dopingjegerne å teste seg i mars, assisterte NHL-stjernen Marco Sturm til 1-0.

Etter dette fikk nordmennene tre muligheter til spill fem mot fire og en fem mot tre. Det lykkes dessverre ikke å overliste Robert Müller i det tyske målet.

Trøsten for Johansens mannskap må være at det norske laget ikke spillemessig var underlegne sine tyske motstandere.

I midtperioden økte Tyskland til 2-0 da plutselig to spillere kom alene mot en norsk forsvarer. Philip Gogulla fikk det enkelt med å finte ut Pål Grotnes.


Tente håpet

Marius Holtet tente nytt norsk håp da han satte inn reduseringen til 2-1 i spill fem mot tre. Målet kom som en vitamininnsprøytning på det norske laget.

Norges førsterekke med Mats Zuccarrello Aasen, Mads Hansen og Per-Åge Skrøder hadde ikke produserte all verden tidligere i VM. De slet også innledningsvis onsdag, men Aasens utligning til 2-2 var verdt å vente på. Bedre kunne det ikke bli, enn da Ask satte inn sin annen scoring i VM og sikret 3-2.

Norge møter Canada i mellomspillet torsdag, så følger Latvia søndag og USA mandag.

SIKRET PLASSEN I A-VM: Det så mørkt ut for Norge da Tyskland ledet 2-0 et godt stykke ut i 2. periode. Men de norske gutta snudde kampen i sitt favør - og er klare for mellomspillet, der Canada venter. Foto: EPA
SIKRET PLASSEN I A-VM: Det så mørkt ut for Norge da Tyskland ledet 2-0 et godt stykke ut i 2. periode. Men de norske gutta snudde kampen i sitt favør - og er klare for mellomspillet, der Canada venter. Foto: EPA Vis mer