Ny høst for Solli og Helstad

Helstad og Solli stråler av glede - med god grunn.

BISLETT (Dagbladet.no): - Han går rundt og smiler den gutten her ... Det tar kort tid å gå fra å være gråstein til å bli helt, fastslår Jan Gunnar Solli (26) for Dagbladet.no om sin egen situasjon.

Henholdsvis en og to sesonger etter at han og Thorstein Helstad (30) forlot Rosenborg som såkalt «vrakgods», er det dette som er situasjonen for de to kompisene:

• De vinner seriegull i Tippeligaen med Brann med seier over Aalesund på lørdag

• De står foran en spennende UEFA-cuphøst, som en følge av bortetriumfen i Brugge.

• De er med på å kvalifisere Norge for EM, neste kamp spilles i morgen.

- Vi får ta med oss den gode følelsen fra Brann til denne kampen, sier Helstad, som erstatter skadde John Carew mot Bosnia-Hercegovina.

Helstad mener han aldri har opplevd en jevnere og bedre periode i karrieren, og det er vanskelig å se for seg hva som kan toppe det som skjer nå.

Kanskje en overgang til en utenlandsk storklubb kan friste?

Ny høst for Solli og Helstad

Uten at Helstad vil snakke om det nå, bekrefter agent Stig Lillejord at toppscoreren har flere utenlandske interessenter.

Hvis det samme gjelder Solli, kommer ikke det som noen overraskelse. Midtbanespilleren er nemlig i sitt livs form.

Akkurat nå ønsker han likevel å fokusere morgendagens kamp, men han har tidligere vært åpen om at han håper spill i Europa gjør det lettere å få vist seg fram for større klubber enn Brann.

(Se mer av hva de to Brann-kompisene har å si om drømmehøsten i videoen ovenfor)

VRAKGODSET: Jan Gunnar Solli (helt t.v.) og Thorstein Helstad, her sammen i Rosenborg i 2005, har fått en ny høst i Brann.