Ny islending ble helt for Vålerenga

Scoret to for bortelaget.

• Odd - Vålerenga 1-2 (0-1)
(Dagbladet): Med seier mot Odd ville Vålerenga igjen klatre på tabellen, etter et overraskende tap mot tabelljumbo Bodø/Glimt forrige runde, men det var ikke lett for bortelaget å ta kveldens tre poeng med hjem.

De første 20 minuttene var det flere sjanser til begge lagene. Først var det Alexander Mathisen og Vålerenga som fikk sjansen etter drøyt ett minutt, men headingen gikk like utenfor.

Et par minutter senere var det Odds tur til å vise seg fram.

Bentley fintet seg vakkert forbi Simon Larsen inne i bortelagets 16-meter og la et perfekt innlegg. Dessverre for hjemmelaget ble det en alt for enkel jobb for Vålerengas innleide målvakt, Otto Fredrikson, som enkelt snappet ballen.

Endelig for bortelaget Det vippet frem og tilbake på Skagerak Arena, men det var Vålerenga som fikk åpne målkontoen først i finværet.

Simon Larsen fant Alexander Mathisen på høyrekanten, som la inn foran mål. Der var det først Rasmus Lindkvist som fikk sjansen til å sende bortelaget i ledelsen, men Rossbach reddet. Returen landet hos Elías Már Ómarsson som kunne klinke til, 0-1 og islendingens første mål i Tippeligaen i år.

Hjemmelaget ga seg ikke, men den aller største Odd-sjansen kom ikke før 43 minutter, da Bentley mottok et kjempeinnlegg. Uheldigvis for angrepsspilleren klarte han ikke å plassere ballen innenfor stengene bak Fredrikson.

Like før pause fikk Odd sjansen igjen. Et frispark av Bentley gikk rett i muren, men hjemmelaget fikk en ny sjanse på returen. Ballen ble sendt inn til Occéan som skaffet Odd et hjørnespark, men dommeren blåste av til pause.

Savnet kreativitet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke helt fornøyd med pauseresultatet.

- Vi må være mer forberedt når vi får ballen. Jeg savner kreativitet, så vi bytter inn Nordkvelle mot Fredriksen, sa Fagermo til Cmore i pausen.

Kjetil Rekdal var litt blidere.

- Vi har rimelig kontroll på en jevn kamp. Men vi skal score mer, sa han.

Sjanseløse mot Occéan Hjemmelaget startet andre omgang offensivt, og skaffet seg raskt et frispark. Det gikk forbi alt og alle, men Odd fortsatte å presse på.

NY HELT: Elías Már Ómarsson ble ny helt for Vålerenga da de slo Odd 2-1 på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NY HELT: Elías Már Ómarsson ble ny helt for Vålerenga da de slo Odd 2-1 på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Syv minutter ut i omgangen fikk de betalt.

En corner havnet hos Olivier Occéan på rundt fem meter. Han hoppet opp og stanget ballen bak sjanseløse Vålerenga-spillere, 1-1.

Dommeren i fokus Etter drøye 70 minutter kom dommer Tom Harald Hagen i fokus.

Bortelagets Deshorn Brown som får en herlig stikkpasning og kommer alene mot Rossbach. Brown, som misset på mange muligheter mot Bodø/Glimt, satte ballen i mål, men ble avblåst for offside. På tv-bildene kan det se ut som Vålerenga skulle ha ledet, der.

Like etterpå er Hagen igjen i fokus. Denne gangen er det Odd som føler seg bortblåst.

Simon Larsen bruker armen i en duell mot Occéan, som gikk i bakken inne i 16-meteren. Hagen vinker spiller videre, mens Odd roper på straffe.

Heltene Elías Már Ómarsson fikk smaken på Tippeliga-scoring etter målet i førsteomgang, og viste seg frem igjen fem minutter før slutt. 20-åringen var ikke tiltenkt som spisserstatter for Vidar Örn Kjartansson, men kan være en ny yndling hos Klanen etter 1-2-målet.

Ómarsson finter bort Håvard Storbæk på herlig vis like innenfor 16-meteren, trekker på og fyrer av et skudd som sniker seg under Rossbach, dagens andre scoring av islendingen sendte Vålerenga i føringen like før slutt.

Men hjemmelaget ga seg ikke, og drøye to minutter etterpå var Odd i angrep igjen.

På nytt er det et innlegg som treffer Occéan. Han header, men Fredrikson kaster seg ned og redder en seier helt på tampen - dagens andre helt for Klanen.

Ikke ny Kjartansson Etter kampen var det to glade Vålerenga-helter som snakket med Cmore.

- Det er utrolig. Det føles bra å starte og score to mål, sa Ómarsson etter kampen.

Han fortalte at det på det første målet sto mellom han og Zahid, og at han gikk for scoringen.

- Det andre målet hadde jeg ikke noe annet å gjøre. Jeg så at han (målvakta) gikk til siden, og måtte gå for skuddet, forklarte han.

- Er du den nye Kjartansson?

- Det kan jeg ikke si at jeg er. Det er vanskelig å bli like god som han og score så mange mål.

Otto Fredrikson er ydmyk, og skryter av kveldens lagkamerater;

- Det er en fantastisk laginnsats. Jeg hadde gode spillere foran meg i dag, smilte Fredrikson.

- Etter den siste redningen skjønte jeg at vi kunne vinne. Det var deilig, spesielt mot Occéan som jeg kjenner fra tidligere.

- Mye rot Dag-Eilev Fagermo var ikke så blid etter et nytt tap.

- Det er en bra kamp, men det er mye rot så vi taper, sa Fagermo til Cmore.

Han synes hjemmelaget skapte for lite sjanser.

UTLIGNINGEN: Olivier Occéan raget høyest og utlignet til 1-1 for Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UTLIGNINGEN: Olivier Occéan raget høyest og utlignet til 1-1 for Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ser at vi er løsere i fisken bakover og slipper inn enkle mål.

FØRSTE TIPPELIGAMÅL: Elías Már Ómarsson fikk sine første mål i Tippeligaen i Skien, søndag kveld. Til venstre Simon Larsen, til høyre Fredrik Jensen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FØRSTE TIPPELIGAMÅL: Elías Már Ómarsson fikk sine første mål i Tippeligaen i Skien, søndag kveld. Til venstre Simon Larsen, til høyre Fredrik Jensen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer