Ny italiensk sykkelstjerne EPO-tatt

Den italienske syklisten Emanuele Sella har testet positivt på EPO, opplyste landets sykkelforbund tirsdag.

Den italienske syklisten Emanuele Sella har testet positivt på EPO, opplyste landets sykkelforbund tirsdag.

Sella vant tre etapper i årets Giro dItalia og vant klatretrøya i rittet. Han ble testet utenfor konkurranse i regi av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) forrige måned.

Da resultatet av prøven ble klart, ble Sella umiddelbart suspendert av sitt lag CSF-Navigare. Selv sier 27-åringen at han ikke vet noe.

- Jeg kjenner ikke til dette, jeg har ikke fått vite noe. Det kan ikke være sant, sa han til nyhetsbyrået ANSA.

Det er den tredje dopingsak som rammer italiensk sykkelsport de siste ukene. Først testet Riccardo Ricco positivt på EPO under Tour de France, der han vant to etapper. Ricco har medgitt bruk av det forbudte stoffet og er suspendert.

Forrige uke mistet verdensmester Marta Bastianelli plassen på OL-laget etter å ha testet positivt på et stimulerende stoff. Hun hevder at hun i vanvare brukte et slankemiddel som inneholdt det forbudte stoffet.

(NTB)

FALSKE KJEMPEKREFTER: Emanuele Sella vant tre etapper og klatretrøya i årets Giro d\'Italia, men nå viser det seg at han trolig var bloddopet. Foto: REUTERS/SCANPIX
FALSKE KJEMPEKREFTER: Emanuele Sella vant tre etapper og klatretrøya i årets Giro d\'Italia, men nå viser det seg at han trolig var bloddopet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Ny italiensk sykkelstjerne EPO-tatt