Ny jobb for Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har fått ny jobb. Han fortsetter innad i skibransjen.

KARRIERESLUTT: Aksel Lund Svindal legger alpinskia på hylle, tar sin hjelm og går. Takk, svarer skistjernene i alpinsirkuset. Video: Thomas Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den pensjonerte VM-sølvvinneren har kjørt på HEAD-ski siden 2010. Nå fortsetter samarbeidet med skiprodusenten, melder TV 2.

- Vi satt oss ned i fjor og så på kontrakten for veien videre. Vi så på flere scenarier, for vi visste ikke hvor lenge han kom til å holde på, forteller renndirektør Rainer Salzgeber til TV 2.

36-åringen skal nå hjelpe skimerket han har kjørt på de siste åtte sesongene med å utvikle nye ski i topp-serien til HEAD.

- Vi har ski med forskjellige spesifikasjoner i HEAD. Aksel kommer til å jobbe med perfomance-serien. Han skal komme med sine meninger og feedback, også skal han være med på å bestemme design, sier Salzgeber.

Avsluttet med sølv

Lund Svindal la skiene på hylla etter utforen i VM i Åre og fikk med seg en sølvmedalje, bare to hundredeler bak lagkamerat Kjetil Jansrud, fra sitt siste renn.

Nordmannen har slitt stort med knærne etter flere operasjoner de siste årene og har denne sesongen måttet stå over flere renn for å spare seg til verdensmesterskapet i Sverige.

Svindal kan se tilbake på to olympiske gull og fem VM-gull, han har to sammenlagtseire i verdenscupen og har vunnet 36 enkeltrenn. Dermed er han av de mest suksessrike norske alpinistene gjennom tidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer