Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny jobb for Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har fått ny jobb. Han fortsetter innad i skibransjen.

KARRIERESLUTT: Aksel Lund Svindal legger alpinskia på hylle, tar sin hjelm og går. Takk, svarer skistjernene i alpinsirkuset. Video: Thomas Haarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pensjonerte VM-sølvvinneren har kjørt på HEAD-ski siden 2010. Nå fortsetter samarbeidet med skiprodusenten, melder TV 2.

- Vi satt oss ned i fjor og så på kontrakten for veien videre. Vi så på flere scenarier, for vi visste ikke hvor lenge han kom til å holde på, forteller renndirektør Rainer Salzgeber til TV 2.

36-åringen skal nå hjelpe skimerket han har kjørt på de siste åtte sesongene med å utvikle nye ski i topp-serien til HEAD.

- Vi har ski med forskjellige spesifikasjoner i HEAD. Aksel kommer til å jobbe med perfomance-serien. Han skal komme med sine meninger og feedback, også skal han være med på å bestemme design, sier Salzgeber.

Avsluttet med sølv

Lund Svindal la skiene på hylla etter utforen i VM i Åre og fikk med seg en sølvmedalje, bare to hundredeler bak lagkamerat Kjetil Jansrud, fra sitt siste renn.

Nordmannen har slitt stort med knærne etter flere operasjoner de siste årene og har denne sesongen måttet stå over flere renn for å spare seg til verdensmesterskapet i Sverige.

Svindal kan se tilbake på to olympiske gull og fem VM-gull, han har to sammenlagtseire i verdenscupen og har vunnet 36 enkeltrenn. Dermed er han av de mest suksessrike norske alpinistene gjennom tidene.

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Blir film

De siste årene har Svindal også satset på andre ting enn kun alpint. Han har startet sitt eget klesmerke, kalt Greater than A, og skal i tillegg ha tjent gode penger på aksjesalg, ifølge Dagens Næringsliv.

Under VM i Åre kom det også fram at det kommer en egen film om Svindals siste år som alpinutøver.

Det er produksjonsselskapet bak de anerkjente norske skifilmene «Supervention» og «Supervention 2», hvor Svindal har medvirket, som har fulgt Svindal tett de siste årene og nå skal lage en kinofilm av opptakene. Regissør Filip Christensen og hans medhjelpere har fulgt Svindal både i bakken og privat. Det er foreløpig ikke bestemt et tidspunkt for når filmen kommer ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!