Johan Remen Evensen:

Ny jobb for NRK-profil

Johan Remen Evensen (36) er blitt brannmann på deltid.

I FYR OG FLAMME: Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
I FYR OG FLAMME: Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Du kjenner ham som NRKs ekspert i hoppbakken. Og han kommenterer suksessprogrammet «Mesternes mester» sammen med Jann Post.

Nå kan Johan Remen Evensen (36) føye til en ny jobb på CV-en. Han er blitt brannmann på deltid i Lyngdal.

- Lang historie kort: Jeg har hatt en drøm om å bli brannmann ganske lenge, forteller han til Dagbladet.

- Jeg begynte på en halvveis utdannelse før jeg slo gjennom og ble tatt opp på A-landslaget i hopp. Siden 2006 har jeg villet gå for dette. Så ble det hopp og kommentering. Men nå har det åpnet seg en mulighet for noe jeg tenker er en samfunnsnyttig, spennende og utfordrende jobb.

NRK-EKSPERTER: Anders Jacobsen (t.v.) og Johan Remen Evensen fortsetter som hoppeksperter på NRK, selv om kanalen har mistet store deler av rettighetene. Her er duoen fra ski-VM i Lahti i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB
NRK-EKSPERTER: Anders Jacobsen (t.v.) og Johan Remen Evensen fortsetter som hoppeksperter på NRK, selv om kanalen har mistet store deler av rettighetene. Her er duoen fra ski-VM i Lahti i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Han skal fortsatt være hoppekspert for NRK. Men fordi kanalen har mistet store deler av rettighetene til NENT Group, blir det mindre å gjøre.

Mulighet

- Når rettighetsbildet ble som det ble, åpnet det seg en mulighet. Vi skal fortsatt levere et godt produkt fra NRK i løpet av vinteren, så litt skal jeg være med. Men det blir selvfølgelig ikke like mye som før, sier Remen Evensen, som selv er en tidligere skihopper med meritter.

I 2011 satte han verdensrekord med 246,5 meter i Vikersund. Rekorden innehas i dag av østerrikeren Stefan Kraft med 253,5 meter.

NENT Group har kjøpt store deler av skirettighetene. Det betyr at kanaler som Viaplay, TV3 og V sport vil være hovedleverandør av hopp. Men NRK har ikke meldt seg helt ut.

- NRK sender skiflygings-VM i Vikersund og Raw Air. I tillegg blir det Hoppuka og OL på radio, og en del andre renn på radio. Vi skal også ha vinterstudio og diverse andre ting, opplyser Remen Evensen.

VERDENSREKORD: Johan Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersund med 246,5 meter i februar 2011. Stefan Kraft fra Østerrike har i dag rekorden på 253,5 meter. Foto: NTB
VERDENSREKORD: Johan Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersund med 246,5 meter i februar 2011. Stefan Kraft fra Østerrike har i dag rekorden på 253,5 meter. Foto: NTB Vis mer

Men tilbake til jobben som brannmann.

- Det har ligget latent i meg. Da jeg fikk muligheten, tenkte jeg: «Hvorfor ikke?»

Han begynte i jobben 1. november. Så ferskt er det at han ennå ikke har tatt et bilde av seg selv i full brannuniform som han kan dele med leserne.

- Jeg har ikke prioritert det ennå. Deltidsjobben innebærer ei uke i måneden på vakt, opplyser han.

HOPPER NAKEN: Her setter Halvor Egner Granerud utfor, uten klær. Video: Jens Schøien Øvregård Vis mer

Hoppsesongen starter i Nizjnij Tagil i Russland neste helg.

- Hvilke forventninger har du til sesongen?

- Jeg har egentlig store forventninger. Vi har Halvor Egner Granerud som var i kanonslag i fjor. Jeg håper og tror at han kan fortsette i den formen. Det vil gi resten av laget et løft. De kan måle seg mot verdens beste skihopper hver dag. Det gir ekstra trygghet og motivasjon i arbeidet som blir gjort.

Han fortsetter:

- Så har du Clas Brede Bråthen-bråket, som bidro med støy og var negativt. Jeg er spent på hvordan det kommer til å påvirke. Det er en sesong med mye høydepunkter. I tillegg har du rettighetsbyttet på kanalsiden. Jeg er veldig spent og gleder meg til å se hva NENT klarer å få til.

Klar

- Og innimellom blir det å slokke branner?

- Forhåpentlig blir det ikke å slokke så mange branner. Det vil vi egentlig ikke. Men hvis det begynner å brenne, skal vi være klare, lover han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer