John Carew ansatt i Norges fotballforbund

Ny jobb i NFF

John Carew (43) har fått jobb i Norges Fotballforbund (NFF). - Det føles riktig å gi ham denne muligheten og samtidig få tilbake en kapasitet til norsk fotball, sier fotballpresident Lise Klaveness.

NY JOBB: John Carew har fått jobb i Norges fotballforbund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: John Carew har fått jobb i Norges fotballforbund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til idretten. Fotball er fortsatt en viktig del av mitt liv. Det blir fint å kunne bidra med å utvikle en ny generasjon spillere, sier John Carew.

Den tidligere landslagshelten er ansatt i en 80 prosent engasjementsstilling i NFF, der han skal jobbe inn mot barn og unge, skriver NFF.

HELMAKS: John Carew har fått ny jobb i Norges Fotballforbund. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
HELMAKS: John Carew har fått ny jobb i Norges Fotballforbund. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer

Generalsekretær i NFF, Karl Petter Løken, melder at Carew selv tok kontakt med fotballforbundet.

- John tok kontakt med oss før jul med et ønske om å få bidra i norsk fotball. Dette var noe han hadde tenkt på en stund, men som virkelig hadde aktualisert seg etter at han i vinter ble dømt til fengselsstraff for uaktsom skatteunndragelse. Det er en vanskelig periode for John nå og han ønsker å bidra inn i noe som oppleves meningsfullt, sier Løken.

Han fortsetter:

- Med sin fotballbakgrunn har John mye å bidra med overfor barn og unge i fotballen og vi er glade for å kunne rekke ut ei hånd og for at NFF kan få bruke hans erfaring og kapasitet i norsk fotball. Vi er derfor enige om et engasjement ut 2024.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

- Tøffe tak for John

Fotballpresident Lise Klaveness sier det er fint at den tidligere landslagshelten vil bidra inn i norsk fotball.

- Det er tøffe tak for John nå. Han er dømt for grovt uaktsom skatteunndragelse, og skal gjøre opp for seg. Det er fint at han ønsker å bidra med sin kompetanse overfor barn og unge. Kanskje får han også muligheten til å jobbe som en del av soningen. Det er i så fall vinn-vinn. Det føles riktig å gi ham denne muligheten og samtidig få tilbake en kapasitet til norsk fotball, sier Klaveness.

GLEDER SEG: Fotballpresident Lise Klaveness gleder seg over at John Carew ønsker å bidra inn i norsk fotball. Foto: Shad Madian / Dagbladet
GLEDER SEG: Fotballpresident Lise Klaveness gleder seg over at John Carew ønsker å bidra inn i norsk fotball. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

I fjor ble Carew dømt for grovt uaktsomt skattesvik, og ble trodd på av retten at han ikke unndro skatt med vilje.

- Dommen er på 1 år og 2 måneder. Han håper å kunne tiltre stillingen mens han soner med fotlenke, og vil søke Kriminalomsorgen om dette, heter det i pressemeldingen fra fotballforbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer