Ny jobb: - Nervøs

Den profilerte programlederen Julie Strømsvåg (41) er tilbake på skjermen, nå for NRK. Dette er planene hennes framover.

LEDET SENDINGEN: Julie Strømsvåg på plass i studioet til NRK under verdenscuprennene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEDET SENDINGEN: Julie Strømsvåg på plass i studioet til NRK under verdenscuprennene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet) - Det er min første sending for NRK, ja.

Julie Strømsvåg ler godt når Dagbladet spør hvordan det er å være tilbake på TV-skjermen, for kvinnen som har ledet sportssendinger med stø hånd de siste 15 åra - har bare vært borte fra skjermen noen måneder.

Det var i slutten av august at det ble offentliggjort at 41-åringen byttet ut jobben i Viasat med NRK. Fra 2008 til 2021 jobbet hun i TV 2.

PROFIL: Julie Strømsvåg ledet TV 2s VM-sendinger fra Kontraskjæret i 2018. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROFIL: Julie Strømsvåg ledet TV 2s VM-sendinger fra Kontraskjæret i 2018. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nervøs

Denne helga leder hun en sending for første gang siden hun byttet ut Viaplay med den røde NRK-jakka. Hun beskriver det som utrolig gøy å være med den gjennomproffe og gode gjeng, men påpeker:

- Jeg hadde litt nerver. Det er jo statskanalen.

- Du kjenner fortsatt på det?

- Ja, det er rart det der. Jeg har 15-20 år med TV-erfaring, men likevel så sitter det i. Samtidig så tenker jeg på at Marit Bjørgen sa det samme da hun gikk i Holmenkollen, sier Strømsvåg.

Trengte en forandring

Programlederen har kontrakt med eksternavdelingen i NRK, men er blitt leid ut til sporten en del i vinter. Hun skal være foran skjermen blant annet i NRKs vinterstudio, VM i Planica og verdenscupen i Holmenkollen.

Kvinnen, som de siste femten åra har ledet en rekke av de største sportsbegivenhetene i verden, forteller at hun trengte en forandring.

- Jeg kjente at det stemte veldig å gå til NRK. Sport har på en måte blitt mitt felt, og det er en trygg sone. Samtidig så har jeg jobbet med sport siden 2007, og kjenner at jeg trenger en liten utfordring og en journalistisk boost inn i andre fagområder. Det er vel hovedmotivasjonen, forklarer hun.

FIASKO: For første gang på lenge var det ingen svenske kvinner i en sprintfinale, Kristine Stavås Skistad får både eksperter og utøvere til å måpe og Pål Golberg var langt fra fornøyd etter finalen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: Bilder fra NRK Vis mer

Strømsvåg er kryptisk og hemmelighetsfull når det kommer til de andre fagområdene:

- Det kan jeg ikke si så mye om per nå, men jeg håper at det blir noen nye, spennende oppgaver.

- Snakker vi underholdning, eller?

- Det er veldig åpent der. Vi får vente og se. Det er ikke så mye å avsløre nå.

Verdenscupen i langrenn fortsetter med 10 kilometer klassisk for kvinner og menn lørdag. Hvis det var noen tvil - NRK sender helgas renn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer