Bjørn Einar Romøren:

Ny jobb

- Det kommer til å bli knall, sier Bjørn Einar Romøren. 40-åringen har vært i hoppsporten siden han var 3,5 år, men nå er det slutt.

UT AV HOPPSPORTEN: Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB
UT AV HOPPSPORTEN: Bjørn Einar Romøren. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): - Stillingen er Chief Operating Officer (COO), forteller Bjørn Einar Romøren.

Han snakker om den nye jobben i butikkene som kona Martine Remsøy Romøren (34) har bygd opp. Den tidligere storhopperen jobber som markedssjef i hoppdelen av Norges Skiforbund ut november. Deretter bytter han jobb og begynner hos kona.

- Hun har bygd opp to forskjellige butikkonsepter. Det ene er interiør, det andre er en livsstilsbutikk for barn. Til sammen er det fire butikker, sier Romøren, som Dagbladet møter under hopp-NM i Midtstubakken.

- Butikkene heter Annen Etage og Lively Me. De ligger på Fornebu og Røa, opplyser han.

RINGSIDE: Bjørn Einar Romøren fulgte NM i normalbakke i Midtstuen lørdag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE: Bjørn Einar Romøren fulgte NM i normalbakke i Midtstuen lørdag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvem ga deg tittelen COO?

- Det var noe vi fant ut med tanke på at det passet best. Men du har lyst til å lykkes og gjør det som må til. Om det betyr at jeg må snekre en ny disk, eller kjøre noen varer, så får jeg sikkert gjøre det også.

Ifølge ordboka er COO den nest høyeste posisjonen i en bedrift. Vedkommende rapporterer ofte til en Chief Executive Officer (CEO).

- Det blir som i ekteskapet: Kona er konsernleder og sjef. Og så får jeg bare følge med, sier Romøren med glimt i øyet.

HØYDEPUNKT: Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica med 239 meter i 2005. Foto: NTB
HØYDEPUNKT: Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica med 239 meter i 2005. Foto: NTB Vis mer

Han har jobbet som markedssjef for hopperne i sju år. Før der igjen var han selv skihopper med verdensrekord fra 2005 som høydepunktet. 239 meter i Planica utløste sterke følelser. Han har også flere lagmedaljer fra OL og VM, med gull fra skiflygings-VM i 2004 og 2006 som toppene.

Nå trer han ut av hoppsporten. I 2019 fikk han kreft, før han seinere ble friskmeldt.

- Jeg er spent. Jeg begynte å hoppe da jeg var 3,5 år. Så var jeg et kvarter ute av hoppsporten i 2014 (la opp) og kom inn igjen (som markedssjef). Det har vært fantastisk å oppleve idretten på alle nivåer, sier han.

- Men jeg gleder meg til å komme inn i en ny stilling og lære litt om hva kona har klart å bygge opp mens jeg har surret med idretten.

Sammen har de barn på to og fire år. Foreløpig er det ikke klart hvem som kommer inn i stillingen hans som markedssjef.

Dagbladet sto alene igjen med Romøren etter at normalbakke-NM i Midtstuen var ferdig i går kveld. Masse folk og god stemning gjorde det til en hyggelig kveld.

KREFTFRI: Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren var tydelig rørt da han gjestet «Lindmo». Video: NRK Vis mer

Oscar Petersen Westerheim sjokkerte feltet og ble den store overraskelsen med seier i herreklassen. Silje Opseth var best blant kvinnene.

- Det var gøy å være på renn. Det blir rart fra desember og utover. Da vil jeg ikke være på noen avdelingsmøter uka før det blir renn, påpeker Romøren.

- Hvordan tror du den nye hverdagen kommer til å bli?

- Du er spent på alt som er nytt. Men jeg tror dette kommer til å knall, erklærer han.

EKTEPAR: Bjørn Einar Romøren fotografert sammen med kona Martine i Planica i 2012. Bildet ble tatt i forbindelse med sesongavslutningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
EKTEPAR: Bjørn Einar Romøren fotografert sammen med kona Martine i Planica i 2012. Bildet ble tatt i forbindelse med sesongavslutningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

PS: NM fortsetter med lagkonkurranse og miks lagkonkurranse søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer