Åge Hareide

Ny jobb

Den tidligere Rosenborg-treneren blir å se på skjermen under VM i Qatar.

NY JOBB: Åge Hareide skal jobbe for statskanalen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
NY JOBB: Åge Hareide skal jobbe for statskanalen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åge Hareide er NRK sin nye fotballekspert. Det kommer fram i en pressemelding torsdag fra statskanalen.

Han skal primært jobbe for NRK under fotball-VM i Qatar, men vil også bidra inn på andre fotballsendinger i forkant av mesterskapet.

Hareide skal blant annet jobbe som ekspertkommentator på NRK Sport sin radiokanal førstkommende søndag når Sverige kommer på besøk på Ullevaal stadion.

- Fotball-VM har alltid vært høydepunktet mitt foran TV-skjermen. Nå ser jeg fram til å jobbe for NRK med all kunnskapen om formidling av sport som finnes der. Når det er sagt så skulle VM selvsagt aldri vært arrangert i Qatar. Det er viktig for meg at NRK har vært tydelige på at vi vil fortsette å ha et kritisk blikk på VM-arrangøren, parallelt med at vi skal formidle fotballen derfra, sier Hareide i pressemeldinga.

NRK skal sammen med TV 2 vise det kommende mesterskapet i Qatar i november og desember.

Hareide har levd et langt og innholdsrikt liv i fotballen, og har vært trener i Rosenborg, Malmø og for det danske og norske landslaget. Som spiller var han blant annet i Molde, Manchester City og Norwich. Han har 50 landskamper med flagget på brystet.

TIL NRK: Åge Hareide. Foto: Primoz Lovric / NTB
TIL NRK: Åge Hareide. Foto: Primoz Lovric / NTB Vis mer

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, er fornøyd med å få Hareide med på laget.

- Med Åge får vi med oss en unik trener-CV når det kommer til fersk og relevant mesterskapserfaring, i tillegg til en strålende fotballformidler. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gi publikum en unik innsikt, særlig inn i internasjonal fotball, sier Sundvo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer