Ny jobb

Vegard Hansens (53) periode som arbeidsledig var av det korte slaget.

NY JOBB: Vegard Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NY JOBB: Vegard Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det bekreftet at Vegard Hansen var ferdig som hovedtrener i Mjøndalen.

Nå blir 53-åringen fotballekspert i Discovery ut sesongen.

- Vi får inn en kjemperessurs i Vegard Hansen, som er som en institusjon å regne når det kommer til de øverste divisjonene i norsk toppfotball. Vi er svært glade for at han blir en del av vårt lag. Det er flere som sammenliknet innflytelsen Vegard har hatt i Mjøndalen med selveste Nils Arne Eggen etter at han avsluttet som trener der. Det gir et godt bilde på den kompetansen vi nå får inn i vårt studio, sier nordisk sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen.

Hansen erstatter Lars Bohinen, som tidligere denne uka ble presentert som ny Stabæk-trener. Den tidligere Mjøndalen-treneren vil være fotballekspert i OBOS-ligaen og Eliteseriens sendinger.

- Hvis Christian (Gauseth red.amn) klarer det, så kan det vel ikke være så vanskelig? Men skal jeg være litt alvorlig, så tror jeg det skal gå fint. Det vil selvfølgelig være rart å ikke være trener lengre, men norsk fotball har vært en del av livet mitt i så mange år, forteller han til Discovery.

Hansen ble ansatt i Mjøndalen i 2006, og løftet laget fra 3. divisjon til Eliteserien. Forrige sesong rykket Mjøndalen ned fra Eliteserien. Etter en god start på sesongen har bruntrøyene rast nedover tabellen, og ligger nå på 10. plass i 1. divisjon.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. Det er vondt på mange måter. Det er vondt at vi ikke klarte å holde oss oppe i fjor og etablere oss. Jeg er lei for at jeg ikke har gjort en god nok jobb med spillerne vi har. Det har vært for dårlig, sa han etter avgangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer