DANIEL HOELGAARD: Vant femte etappe av Tour de Bretagne (Foto: Team Joker)
DANIEL HOELGAARD: Vant femte etappe av Tour de Bretagne (Foto: Team Joker)Vis mer

Ny Joker-seier i Frankrike

Og sportsdirektøren tror profflagene ringer for å sikre signaturen til spurteren allerede til uken.

Daniel Hoelgaard vant femte etappe av Tour de Bretagne etter å ha kjørt fra feltet med to andre ryttere med rundt 20 sekunder på slutten av etappen.

- Det var helt vanvittig deilig, helt sykt, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no.Etappen gikk fra Pontivy til Perros-Guirec, en etappe på 169 kilometer med avsluttende runder i målbyen.

Joker vant første etappe med Aas Stien, senere har Hoelgaard fulgt opp med to andreplasser og en fjerdeplass.

- Det var en vanvittig teknisk runde på slutten, og da en rytter fra Wallonie Brussel støtet, gikk jeg med. Det var vel omtrent halvannen runde før mål, og da jeg krysset målstreken hadde jeg vel tjue sekunder, fortsetter han.

Profflagene ringer
Gino van Oudenhove, sportsdirektør i Team Joker, sier til procycling.no at han forventer at profflagene vil begynne å ringe allerede neste uke om nysigneringen til Joker, som de hentet fra rekrutteringslaget til Team Etixx. Det tør ikke Hoelgaard tenke på ennå.

- Jeg prøver ikke å tenke på proffmuligheten. Sist sesong var jeg også veldig solid, men tenkte kanskje litt for mye på å ta steget opp til hovedlaget. Nå prøver jeg bare å tenke på det jeg skal gjøre fremover, sier Hoelgaard.

Aas Stien av
Etter å ha hatt ledertrøyen siden første etappe, mistet Adrian Aas Stien trøyen på den fjerde etappen. Aas Stien, som holdt andreplass i sammendraget, mistet kontakt med restene av feltet mot slutten. Det lot ikke van Oudenhove være et skår i gleden.

- Guttene kjører så bra sammen, de har en enorm bredde og nå har vi i tillegg en av de aller beste kontinentalrytterne i Daniel. Vi er der hele tiden i dag, og det er ingen tilfeldighet at Daniel vinner, sier van Oudenhove.

Endringer i teten
Også Team Sparebanken sør-rytteren, Vegard Robinson Bugge, som holdt tredjeplassen i sammendraget, ble hektet av i toppkampen. Ny sammenlagtleder er Sebastian Delfosse, som knep andreplass bak Hoelgaard.

Tre ryttere var tidlig i brudd på dagens etappe. Ingen taktisk manøver fra lederlaget, ifølge van Oudenhove, som sier han sjelden har sett maken til hardkjør i et etappeløp.

- Det går knallhardt for seg her nede. Det går opp ned, venstre høyre. Det er ikke noen spørsmål om å la noen gå. De klarer bare ikke følge, sier van Oudenhove.

Tour de Bretagne avsluttes fredag 1. mai og procycling.no er i Frankrike for å dekke avslutningen på den vanvittige sykkeluken for Team Joker og Sparebanken sør.