Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny kampfiksing-skandale ryster italiensk fotball

Zlatan-selvmål mot Chievo er blant de etterforskede kampene.

ETTERFORSKES: Et Zlatan Ibrahimovic-selvmål mot Chievo blir nevnt i telefonopptak tatt av italiensk politi. Her feirer han ligagull med Milan. Foto: AP Photo / Pier Paolo Cito
ETTERFORSKES: Et Zlatan Ibrahimovic-selvmål mot Chievo blir nevnt i telefonopptak tatt av italiensk politi. Her feirer han ligagull med Milan. Foto: AP Photo / Pier Paolo Cito Vis mer

(Dagbladet): Fem år etter at italiensk fotball ble rystet av Calciopoli-skandalen, har italiensk politi gjort 16 arrestasjoner som følge av en etterforskning av påstått kampfiksing, skriver The Guardian.

Kampen mellom Milan og Chievo i oktober skal være en av kampene som blir nevnt i telefonavlyttingene til politiet. Milan vant kampen 3-1, svenske Zlatan Ibrahimovic hadde to målgivende pasninger og scoret et selvmål.

Gazzetta dello Sport og La Republicca har i dag publisert utdrag av telefonavhør fra den over 600 sider lange etterforskningen.

Ifølge Aftonbladet er 37 år gamle Massimo Erodiani være mannen som mistenkes for å være en av hovedmennene i etterforskningen. I opptakene påstår Erodiani at han skal ha hatt kontakt med flere Chievo-spillere som overtalte Milan om å slippe inn ett mål mot at de fikk score tre mål.

Resultatet ble det spilt store penger på - med stor fortjeneste.

- Kan skje hvem som helst Zlatans agent, Mino Raiola, sier til Expressen at et selvmål kan «skje hvem som helst».

— Det rapporteres om det her i Italia, men jeg ingen oversikt enda. Han scoret selvmål, men det kan skje hvem som helst hele tiden. Som sagt, jeg har ingen oversikt enda, sier Raiola.

Blant de tidligere proffspillerne er en av Italias mest populære spillere gjennom tidene, Giuseppe Signori, som tidligere denne uken ble pågrepet.

- Ha litt nåde med meg. Jeg kan ikke si noe. Jeg skal møte advokaten min og han vil snakke for meg, sa Signori etter pågripelsen.

Dopet ned Etterforskningen startet i november etter en kamp mellom Cremonese og Paganese.

Flere Cremonese-spillere skal ha blitt syke under kampen, og påsto etterpå at drikkeflaskene hadde blitt dopet ned slik at de ikke kunne prestere i kampen.

I tillegg til de allerede 16 pågrepne skal 12 andre personer være under etterforskning, ifølge The Independent.

Som nevnt fokuserer politiet først og fremst på 18 kamper i Serie B og andre kamper utenfor det italienske ligasystemet. Politiet har uttalt at opprykket til Atalanta og Siena står i fare.

ARRESTERT: Giuseppe Signori ble arrest tidligere denne uken. Foto: AP Photo / Gianfilippo Oggioni
ARRESTERT: Giuseppe Signori ble arrest tidligere denne uken. Foto: AP Photo / Gianfilippo Oggioni Vis mer