Norge - Nederland i VM-semifinale:

Ny kamptid for VM-jentene: - Vi må omstille oss!

Har spilt seinkamper i to uker.

NY BY: Nora Mørk ankommer Lindner Park Hotel i Hamburg torsdag. I denne byen spilles semifinale og finale i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY BY: Nora Mørk ankommer Lindner Park Hotel i Hamburg torsdag. I denne byen spilles semifinale og finale i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nederland kl. 17.30

HAMBURG (Dagbladet): For første gang i VM spiller håndballjentene «tidligkamp» når Nederland er motstander i semifinalen fredag ettermiddag.

De sju første Norge-kampene i mesterskapet har nemlig hatt avkast klokka 20.30 - mye på grunn av Norges posisjon i håndballverden både sportslig og markedsmessig med TV 2 i spissen.

Fredag brytes derimot mønsteret.

- Vi må omstille oss! Vi får mindre tid til restitusjon, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Rutiner

De norske spillerne har nemlig snudd døgnet de siste to ukene med VM-spill. De hatt kveldens siste kamp hver kampdag og ikke vært tilbake på spillerhotellet før nærmere midnatt. Tidligere i VM sa flere spillere at de ikke var i seng før rundt klokka tre midt på natta.

Nå må noen av rutinene endres.

- Jo, det blir jo litt forandring i rytmen vi har her nede. Vi har tidligere sovet noen timer på dagen når vi har fri. Nå må vi stå opp litt tidligere, men det fungerer veldig bra. Vi får den treningen vi trenger og takler det fint, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Noen på laget som er ekstra glad i å sove?

- De fleste er egentlig glade i å sove. Vikki (Veronica Kristiansen) sover nok mest, sier Herrem.

Vikki sover mest

Nora Mørk ble toppscorer med ni mål i kvartfinalen mot Russland og sa til Dagbladet tidligere i VM at hun ikke sovnet før veldig seint. Inn mot finalehelgen mener hun det kan være en fordel å spille først av de to semifinalene.

- Det som er deilig er at vi spiller først - og vinner - og får en litt tidligere kveld. Da vi sitter på hotellet og de andre har begynt sine kamper, så sitter vi ofte og tripper litt, sier Mørk.

- Du sover likevel litt på dagtid?

- Vi sover litt på dagen og sånn. Noen kommer nok til å slite litt med å våkne tidlig, men når adrenalinet «kicker» inn, så våkner alle og er fullt skjerpet, sier Mørk.

- Noen dere må passe på at våkner tidlig?

- Det er uten tvil Vikki som sover mest. Kanskje vi må klype henne litt i armen på morgenen Vikki er et sovedyr, sier Mørk.

Forsvarskamp

Sovedyret Veronica Kristiansen forteller.

- Jeg tror ikke det betyr noe å spille klokka 17.30. Søndag er det også tidligkamp. Så det blir en test til den, sier Kristiansen.

- Hvordan slå Nederland?

- Forsvaret satt virkelig godt (mot Russland). Det bor så mye i dette laget. Hvis vi spiller med samme forsvar mot Nederland, så tar vi dette. Vi må være kloke. - Nederland er revansjesugne. De har veldig lyst til å ta oss, sier Kristiansen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener å spille klokka 17.30 er en fordel for laget videre.

- Det er veldig bra for oss, for da blir vi innstilt til søndag. Da spilles det tidlig, sier Norges landslagssjef til Dagbladet.

Frankrike og Sverige møtes til semifinale klokka 20.30 i kveld.

Norge - Nederland trenger Dagbladet neppe gjenta når starter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer