Ny kåring: Nordmenn er verdens beste idrettsfolk

Om du trenger trøst i et foreløpig litt traurige norsk sommer-OL, finnes det perfekte nettstedet for deg.

FLITTIGE POENGPLUKKERE: Håndballjentene har sikret mange poeng til Norge i rangeringen av verdens beste idrettsfolk. Nattas kvartfinale mot Sverige gir enda flere. FOTO: Scanpix/Cornelius Poppe.
FLITTIGE POENGPLUKKERE: Håndballjentene har sikret mange poeng til Norge i rangeringen av verdens beste idrettsfolk. Nattas kvartfinale mot Sverige gir enda flere. FOTO: Scanpix/Cornelius Poppe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MENS svensker og dansker vinner gull i Rio, er det godt at andre minner oss på hvor flinke vi egentlig er i idrett. Litt stusslige 61.plass på medaljelista etter tre bronsemedaljer i sommer-OL, er jo egentlig ikke oss.

I hvert fall ikke ifølge nettstedet "Greatest Sporting Nation" (GSN) med et internasjonalt panel som setter poeng for all toppidrett året igjennom. Sett derfra er dommen klar:

  • Nordmenn er fortsatt verdens beste i idrett.

I det minste til alle de olympiske resultatene i Rio er matet inn i datamaskinene til dommerne i GSN.

DA kan det være at newzealanderne har passert oss. De har suksess i OL om dagen, men sånt er vanlig på sommeren. I denne årstida blir Norge utfordret av flere på rangeringen av vår favorittkonkurranse "Beste land pr. innbygger", men så kommer vinter og snø som de siste sesongene har holdt oss i toppen. Med newzealendere, finner, sveitsere, latviere og østerrikere nærmest, før svenskene kommer på syvendeplass.

Enda mer imponerende er den rene poengstatistikken som bygger på resultatene i hele 108 ulike idretter. Den lista topper nå USA foran Frankrike, Canada, Storbritania, Russland, Tyskland og Kina:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer