Ny kjempeskalp for Solskjær

Slo Manchester City og har heng på den livsviktige fjerdeplassen i Premier League. Nå begynner Ole Gunnar Solskjær virkelig å bli en plage for Pep Guardiola.

NY STERK SEIER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har virkelig blitt en plage for Pep Guardiola og Manchester City. Foto: NTB/Scanpix
NY STERK SEIER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har virkelig blitt en plage for Pep Guardiola og Manchester City. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Manchester City 2-0 (1-0)

For tredje gang denne sesongen tok Ole Gunnar Solskjær skalpen på Pep Guardiolas Manchester City, da ligatoeren ble slått på Old Trafford i kveld.

Kristiansunderen har virkelig fått sving på Manchester United igjen i det siste, og kronet en rekke gode resultater med den sterke seieren søndag.

FIKK SE SOLSKJÆR GJØRE SOM HAM: Sir Alex Ferguson var til stede på Old Trafford søndag. Foto: NTB/Scanpix
FIKK SE SOLSKJÆR GJØRE SOM HAM: Sir Alex Ferguson var til stede på Old Trafford søndag. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Anthony Martial og Scott McTominay sørget for at alle de tre poengene ble igjen på Old Trafford. Dette var også første gang Manchester United har vunnet to ganger over byrivalen i ligaen siden 2009/10-sesongen.

Det er med andre ord noe som ikke har skjedd siden legenden Sir Alex Ferguson regjerte.

- Vi vant, resultatet sier alt. Vi har slått dem tre ganger denne sesongen. Vi har slått dem hjemme også, det er sterkt. På slutten ser jeg Sir Alex der oppe (på tribunen, red. anm.), han er stolt. Det er et stort øyeblikk for oss alle, sier Solskjær ifølge Manchester Uniteds egen tv-kanal.

Dermed svarte de røde djevlene også på Chelseas nedsabling av Everton tidligere i dag, og har for øyeblikket full heng på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-fotball.

Hyllet spillerne

Solskjær sparte ikke på supperlativene da han snakket om sine egne spillere etter den enorme seieren.

- Spillerne viste vilje, innsats og styrke. Fansen og laget sto sammen, og for en dag de hadde. City gjør at vi må forsvare oss, men supporterne våre ser en gjeng med vinnervilje og stor innsats. Da har vi trenerne gjort jobben vår i dag, sa Ole Gunnar Solskjær i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

- Vi er veldig tilfredse med resultatet, selv om jeg gjerne skulle sett at vi forsvarte oss bedre med ballen. Samtidig skal jeg ikke klage, fortsatte han.

På direkte spørsmål om Solskjær følte at dette var mer enn bare tre poeng, svarte nordmannen på denne måten:

- Noen ganger kan man si det, men dette er et derby. Med de problemene vi har hatt, er det å slå et lag som Manchester City fantastisk. Jeg er henrykt på deres vegne.

- Veldig god gjennomføring av Manchester United. De gjør definitivt fremgang til tross for at det er mange tvilere. Forsterkningene deres har blitt mye bedre i det siste, skriver Gary Lineker på Twitter.

City-sjef Pep Guardiola var godt fornøyd med gjennomføringen fra sitt lag, til tross for at det ble tap.

- Det var en bra kamp. Vi spilte godt, men skulle vært skarpere foran mål. Andreomgang var også god, men vi må bare gratulere Manchester United, sa Guardiola i et intervju med Sky Sports etter kampen.

Saken fortsetter under bildet.

FORTVILTE: Pep Guardiola i det sluttsignalet gikk. Foto: NTB/Scanpix
FORTVILTE: Pep Guardiola i det sluttsignalet gikk. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Frekk frisparkvariant

Foran oppgjøret sa den norske manageren at de ikke kunne legge seg bakpå og satse på kontringer, som de gjorde da de vant på Etihad i desember.

Men kampbildet de første 20 minuttene ble akkurat som Solskjær ikke ønsket på forhånd. City var klart best, men var den siste lille pasningen unna å sette David de Gea ordentlig på prøve. Nærest var de med Raheem Sterling, mens Daniel James skapte Uniteds eneste avslutning på mål den første delen av oppgjøret.

Så, etter en halvtime spilt, snudde det aller meste. Bruno Fernandes, som har vært en åpenbaring siden han kom til klubben i januar, lurte «alle» da han lobbet igjennom et frispark mot franske Anthony Martial. Spissen hadde akkurat nok tid og rom til å klemme til på volley, og City-keeper Ederson rakk ikke ned i sitt høyre hjørne.

1-0 Manchester United.

Hjemmelaget fortsatte og presse på, og skapte flere farligheter de neste minuttene.

- Kampen har virkelig endret karakter, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i minuttene etter at hjemmelaget tok ledelsen.

Uttellinga var der derimot verre med.

VAR-dramatikk

Så kom VAR i fokus. Manchester Uniteds Fred ble felt inne i feltet, og dommer Mike Dean var nådeløs mot brasilianeren. Dommeren dro opp det gule kortet for filming i stedet for å peke på straffemerket. Reprisen viste derimot at Nicolás Otamendi var klart borte på den høyre leggen til midtbanespilleren. Likevel gikk ikke VAR inn og så på situasjonen.

Tabben gjorde at Ole Gunnar Solskjærs menn gikk til pause på stillinga «bare »1-0.

Straffesituasjonen ble heftig diskutert i TV 2s studio under hvilen. Der var ekspertene klar i sin tale.

- Det der er helt feil. Det er mye nærmere et straffespark enn et gult kort, konkluderte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

- Det er straffespark. Soleklart og så enkelt som det, sa Ole Gunnar Solskjær om situasjonen etter kampen.

Tvilsom offside-avgjørelse

Gjestene startet omgangen med et pang, og Sergio Agüero hamret ballen i nettet allerede etter et par minutters spill. Linjedommer vinket derimot for offside, og fikk etter mye om og men også støtte fra VAR. Det var tilnærmet umulig å se på bildene om Aguero faktisk var offside eller ikke.

BESØK: Ole Gunnar Solskjær fikk en varm mottakelse da han besøkte sin gamle klubb, Molde FK, denne uken. Video: Molde FK/Rødt Kort. Vis mer

Phil Foden var farlig frampå sju minutter senere, men David de Gea avverget forsøket fra unggutten.

Daniel James var fryktelig nære å doble ledelsen for hjemmelaget da han kjørte karusell med Otamendi, før han forsøkte å feie ballen opp i krysset. Ederson fikk akkurat avverget.

Raheem Sterling og innbytter Gabriel Jesus burde sørget for at det sto 1-1 kvarteret før slutt, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Spikeren i kista

Gjestene evnet aldri å sette inn en real sluttspurt, samtidig som United-spillerne kjempet som om det sto om livet de siste minuttene.

Så kom den definitive avgjørelsen. En smart Scott McTominay snappet opp et svakt utkast fra en stresset Ederson helt på tampen, og sikret seieren da han smalt ballen i nettet fra langt hold.

Det endte 2-0 på Old Trafford.

Resultatet betyr også at Liverpool nå er et steg nærmere ligatittelen. Jürgen Klopps menn trenger bare seks poeng for å sikre gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer