Ny knallsterk seier for de norske hoppgutta

Norge passerte Polen i finaleomgangen og sikret en knepen seier i laghopp i tyske Titisee-Neustadt. Triumfen var Norges femte på rad i verdenscupen.

NY SEIER: De norske hopperne imponerte igjen i Tyskland lørdag. Bildet er fra laghoppseieren i Ruka i november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY SEIER: De norske hopperne imponerte igjen i Tyskland lørdag. Bildet er fra laghoppseieren i Ruka i november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed er de norske hopperne godt i rute til sesongens store mål: å vinne gull i lagkonkurransen i OL.

Robert Johansson, Daniel-André Tande, Anders Fannemel og Johann André Forfang sørget for at det ble seier lørdag. Det klarte de til tross for at Polen ledet med 13,3 poeng halvveis i konkurransen.

Det ble svært dramatisk på slutten da Forfang, som hadde vært best i kvalifiseringen, landet på svake 129,5 meter. Men nordmennene dro i land seieren med 0,8 poengs margin.

Daniel-André Tande var mest stabil av de norske hopperne med to svev på 139,5 meter. Han hoppet laget opp i ledelsen både i første og andre omgang.

Konkurransen snudde for alvor da Fannemel gjorde sitt andre hopp. Hornindølen svevde ned til 141,5 meter – tredje lengst i konkurransen – og sørget for at Norge hadde 9,7 poengs forsprang til polakkene før den avgjørende runden.

Det hele ble avgjort i duellen mellom Kamil Stoch og Forfang, ettersom Norge og Polen stort sett hele veien hadde et solid forsprang til treer Tyskland.

Forfang hadde skuffet med kun 133 meter i første omgang av lagkonkurransen. I finaleomgangen gjorde han det spennende igjen med nok et hopp under pari, men det holdt akkurat ettersom Stoch bare fikk hentet inn 8,9 poeng med sitt svev på 135,5 meter.

Norge vant konkurransen med 1083,6 poeng, mens Polen på annenplass fikk 1082,8. Tyskland havnet på 1054,7 poeng etter at vertsnasjonens ankermann, Richard Freitag, avsluttet med dagens lengste hopp på 143,5 meter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer