Ny kneskade for Katja

Samme kne som ødela EM i 2006.

BEIJING (Dagbladet.no): Katja Nyberg skulle egentlig startet dagens kamp mot Romania, men da dommerne blåste i gang toppkampen, var ikke bakspilleren å se.

Hun var ikke blant de seks utespillerne på banen, og heller ikke på benken.

Noen minutter ut i kampen kom hun inn i hallen sammen med fysioterapeut Chris Drummond, og de satte seg på benken. Katja var da fullt påkledd, og det så ikke ut som hun hadde tenkt seg på banen i løpet av kampen. Etter kort tid ble hun sendt i garderoben igjen av Marit Breivik, for de hadde strøket henne fra dommerkortet og da kunne hun ikke sitte der.

- Katja pådro seg en liten vridning i kneet under oppvarmingen. Hun kjente at noe skjedde i kneet, men vi kan ikke se noen stor reaksjon ennå, sier landslagslege Ola Sand.

I ettermiddag vil de ta en MR-undersøkelse av henne i Olympic Village, og først da får det medisinske støtteapparatet svar på hvor alvorlig skaden er.

- Hva kan ha skjedd?

- Det kan være alt fra en liten rift i leddbåndet til en meniskskade. Det kan også hende leddflatene har slått mot hverandre, noe som gjør vondt, sier Sand til Dagbladet.no.

Han håper det er det siste, for da er det gode sjanser for at Katja blir klar til tirsdagens kvartfinale mot Sverige.

SKADD IGJEN: Katja Nyberg er nok en gang skadd, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig det er. Foto: SCANPIX
SKADD IGJEN: Katja Nyberg er nok en gang skadd, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig det er. Foto: SCANPIX Vis mer

- Skadehistorikken hennes vanskeliggjør de undersøkelsene vi kan gjøre nå, sier Sand.

Katja skulle skyte under oppvarmingen da hun ble skadd. Hun var ikke i en fysisk duell med noen av de andre spiller, men gikk litt ned for så å gå opp. Da kjente hun smellen i det venstre kneet - det samme hun ødela i EM i 2006.

Hvis dette er en alvorlig skade, så har skademarerittet til Katja Nyberg ingen ende. Vinteren 2005 mistet hun VM i Russland på grunn av en skulderskade. Hun var tilbake i EM året etter, men det ble kortvarig for henne.

Åpningskampen mot Slovenia var ikke gammel da Nyberg ødela kneet og resten av mesterskapet.

Da Norge tok VM-sølv før jul i fjor spilte Katja igjen, og hun ble gradvis bedre og bedre i mesterskapet. Etter finalen ble hun kåret til VMs beste spiller.

Katja slet med noen ryggproblemer før det mesterskapet, men ble klar i tide. Ryggen slo seg vrang igjen i sommer, og hun gikk glipp av flere av de norske oppkjøringskampene - men også denne gangen ble hun frisk i tide.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Ny kneskade for Katja