Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny kontrakt for Solberg

Petter Solberg har skrevet under en ny millionkontrakt med Subaru. 28-åringen blir i teamet fram til 2006.

Det melder Subaru på sin egen hjemmeside. Nordmannen kjørte først for Ford før han ble kapret av japanerne for tre år siden.

Trolig får Spydeberg-gutten en voldsom lønnsøkning med den nye avtalen. Det har tidligere vært spekulert i summer rundt 30 mill. kroner årlig.

- Annonseringen av denne treårskontrakten mellom Petter og Subaru sikrer fortsettelsen av et av de mest spennende samarbeidene i WRC, skriver Subaru.

Nordmannen tok sin første VM-seier da han vant Rally Storbritannia på tampen av fjorårssesongen. Han sikret seg samtidig VM-sølvet bak mester Marcus Grönholm.

- Avtalen er veldig, veldig god på alle måter. Lønnen er øket betraktelig, men jeg kommenterer ikke tall, sier Solbergs manager, Jim Carlsen, til NTB.

Slik forklarer Petter forlengelsen av kontrakten:

- Imprezaens utelse og vissheten om at den kan vinne betydde mye for valget mitt, sier Solberg og legger til at samarbeidet med teamet også var viktig.

- Kanskje jeg kunne byttet lag og muligens fått en annen bil som kunne vunnet med en gang, men da er det ingen følelser eller lidenskap i det. Når vi vinner med Subaru har jeg jobbet hardt.

Solberg legger ikke skjul på at han vil bli verdensmester.

- Dette året vil vil vi vinne lagmesterskapet, men vi vet at det er mer å hente ut av bilen og ting blir bedre og bedre. Det er det eneste som teller, å vinne rallyløp og gjøre det så kjapt som mulig.

Tidligere i vår fortalte Dagbladet at topplaget Peugeot var ute etter Solberg.

- Noen synes kanskje det er dumt å skrive under for så mange år, men jeg tror rally-VM handler om tillit og samarbeid, sier Petter.

Subarus teamsjef David Lapworth er ikke i tvil om at nordmannen er rett mann for framtida.

- Det som er viktigst for oss er å sikre oss en fører som kan vinne rallyløp og VM-titler. Vi har jobbet med Petter i tre år og føler at vi er best rustet til å vurdere talentet hans. Men like viktig er at andre store førere i historien mener det samme, sier Lapworth.

(Dagbladet.no)

<B>MILLIONENE RULLER:</B> Petter Solber skal kjøre Subaruen i VM de tre neste årene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media