Ny krone for dronning Marion

Amerikanske Marion Jones tok endelig VM-tittelen på 200 meter. Hun løp inn til en suveren seier på 22,39.

Dermed fikk hun revansj for tapet på 100 meter tidligere i mesterskapet.

Ansiktet hennes fikk et drag av lettelse etter målpassering, og hun var ikke mindre fornøyd da hun snakket med pressen etterpå:

- Dette er helt utrolig. Det betyr utrolig mye for meg. Jeg måtte bevise at jeg kunne vinne etter 100 meteren jeg løp. Konkurrentene mine gjorde at jeg løp det jeg hadde, men jeg visste jeg kunne klare dette, sa Jones.

Da 200 meter-finalen gikk i Sevilla for to år siden, måtte storfavoritten Jones gi seg på den siste 100-meteren etter å ha pådratt seg en strekk.

Før finalen fredag sa Jones at hun kom ikke til å la dette gullet forsvinne.

Bevis

- Jeg var ikke interessert i tiden i det hele tatt, jeg skulle bare vinne. Jeg var litt følelsesmessig før start fordi jeg tenkte på da jeg mistet 100 meter-tittelen. Derfor måtte jeg bevise for meg selv at jeg kunne klare dette, at jeg fortsatt er en mester, sa Marion Jones.

Det har vært spekulasjoner om Jones har slitt med en ryggskade under årets mesterskap, men det avviser hun bastant.

- Det er ikke hold i disse ryktene. Jeg føler meg sterk, sa Jones.

Lei seg

Sølvet gikk til Debbie Ferguson fra Bahamas (22,52), som var lei seg for å ha bommet på å ta Jones.

- Kroppen min var på topp fysisk, men jeg tapte fordi jeg klarte ikke holde nervene under kontroll. Men det kommer vel en gang til. Ikke misforstå meg, men da Marion ble slått på 100 meter, så jeg at hun faktisk kunne bli slått. Ser jeg på det jeg gjorde her i dag, vet jeg at jeg kan slå henne, sa 25-åringen.

Jones' landskvinne Kelli White tok bronsen på 22,56.

<B>VANT: Marion Jones fikk VM-tittelen på 200-meter.