Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

«Ny» kropp vekker oppsikt

Martin Ødegaard (20) imponerer lagkameratene før Norges kamper mot Malta og Sverige: - Smart av ham å legge ut det bildet, sier Erling Braut Haaland.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for et bilde han la ut på sin egen Instagram etter 0-2-tapet for Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

STORO (Dagbladet): En nytt bilde Martin Ødegaard har lagt ut på Instagram vekker oppsikt. Det viser en topptrent Real Sociedad-spiller som viser muskler.

Bildet ble lagt ut dagen etter 0-2-tapet for Athletic Bilbao fredag.

«Ikke vår dag i går. Vi vil slå tilbake», skriver Ødegaard. På bildet rusler han av banen i bar overkropp - med tydelig avtegnede muskler. Flere norske fotballprofiler har kommentert bildet.

- En smart gutt, skriver Salzburg-spiller Erling Braut Haaland.

- Maskin, melder Genks Sander Berge.

- Dæven, sier Hoffenheim-spiller Håvard Nordtveit.

- Gode muskler

Fotballandslaget er nå samlet i Oslo før de to neste kampene i EM-kvalifiseringen. Torsdag venter Malta på Ullevaal. Søndag er Sverige motstander i Stockholm. Norge bør vinne begge kampene hvis håpet om EM-sluttspill i 2020 skal leve.

I formiddag møtte flere av spillerne opp på et pressetreff på Thon Hotel Storo. Når Dagbladet spør Braut Haaland hva han mener med «en smart gutt» om Ødegaard, svarer han:

- Du ser bildet selv. Det var smart av ham å legge det ut. Han får fram gode muskler der.

- Hvem er best trent, du eller ham?

- Han. Du ser det på bildet.

BØTTER INN MÅL: Erling Braut Haaland har gjort sine saker bra i Salzburg i Østerrike. Nå er han kalt inn på A-landslaget og kan få debuten sin mot Malta torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BØTTER INN MÅL: Erling Braut Haaland har gjort sine saker bra i Salzburg i Østerrike. Nå er han kalt inn på A-landslaget og kan få debuten sin mot Malta torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Genk-spiller Sander Berge er også imponert over Ødegaard-musklene. Han har fått en kanonstart i Real Sociedad med én scoring og storspill.

- Han er helt rå i den jobben han gjør. Han løper og slåss - og spiller kanskje i den beste ligaen i verden. Jeg er veldig imponert over det han har gjort i åpningskampene.

Berge fortsetter:

- Og han er til de grader godt trent. Han har tatt store steg fysisk og i alt han gjør. Han gjør fotballen til en fulltidsjobb. Han er veldig profesjonell. Den tida han legger ned, får han igjen for.

Rett inn på laget

Der trener Lars Lagerbäck tidligere kviet seg for å bruke Ødegaard, går han nå rett inn på laget. Spania leder gruppa og har 12 poeng. Deretter følger Sverige og Romania med sju poeng. Norge har fem, Malta tre og Færøyene null poeng.

De to beste lagene i gruppa går til sluttspillet i 2020. Braut Haaland - som har scoret åtte mål for Salzburg i Østerrike - kan få debuten sin for A-landslaget.

- Jeg er stolt og gleder meg, sier 19-åringen.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer