Ny kusk til dopdømt travtrener

- Forberedt på reaksjoner, sier Tom Erik Solberg.

(Dagbladet.no): Tom Erik Solberg overtar som kusk og Anders Andersen som trener på stallen til den doping-utestengte travtreneren Tor Olaf Halle.

- Andersen er ansatt på stallen og begynner så snart som mulig når han har avviklet sin nåværende jobb som elektriker. Solberg har sagt seg villig til å kjøre hestene i løp. Han er den eneste kusken jeg har gjort avtale med, men flere andre har sagt at de er klare for å bli meldt på hestene her på stallen, sier Halle til rikstoto.no.

Blant landets mest suksessrike

Anders Andersen har tidligere drevet trenerstall på Toten. Nå starter lillebroren til artistene Inger Lise Rypdal og Maj Britt Andersen opp igjen for fullt.

Halle-stallen i Larvik er en av landets mest suksessrike. I fjor kjørte de 40 hestene inn 3,6 millioner kroner og vant over 90 løp.

Stallens store stjerne, Hannibal K, har fortsatt i samme spor i år. Senest lørdag vant Hannibal K et V75-løp for tidligere førstekusk Lars Anvar Kolle, men nå er det altså Tom Erik Solberg som skal kuske stjernetraveren.

Landschampion Eirik Høitomt og Kolle sa fra seg oppdragene for Halle før helgen, etter press fra andre store oppdragsgivere.

Solberg har vært i kontakt med alle hesteeierne på sin egen trenerstall i Skien og folkene rundt seg.

Ny kusk til dopdømt travtrener

- Ingen betenkeligheter

- På den bakgrunn og etter å ha tenkt gjennom de kontroversielle forholdene i saken, har jeg ingen betenkeligheter med kjøre de såkalte Halle-hestene for trener Andersen, sier Solberg.

- Jeg er forberedt på negative reaksjoner, og de kommer nok allerede onsdag, når Travtrenerforeningen har dopingseminar og ekstraordinært styremøte på Bjerke. Men jeg har god samvittighet. Jeg støtter selvsagt min egen forenings kamp mot doping, og for et bedre regelverk, men boikott-trusselen fra fire store trenere stiller jeg meg ikke bak, sier Solberg til Dagbladet.no.

De «fire store» - Trond Anderssen, Steinar Holm, Olav Mikkelborg og Per Dave Holtung - har sagt klart fra om at kusker som kjører for Halle, kan glemme flere oppdrag for dem. 

Kvartetten har til sammen 250 hester i trening.

Tor Olaf Halle er utestengt i ni måneder etter at hestet Mountain Mohican ble tatt i en dopingkontroll på Sørlandets travpark i fjor høst.