Ny Kvitfjell-seier til Maier

Hans andre på to dager.

Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på 13. plass.

Han var 1,85 sekund bak den suverene vinneren Hermann Maier i det nest siste verdenscuprennet i super-G denne sesongen. Ingen av de andre nordmennene plasserte seg blant de 20 beste. Bjarne Solbakken ble nummer 21, Kjetil André Aamodt nummer 23 og Lasse Kjus nummer 39.

- Jeg har sagt minst 50 ganger før i år at jeg bare er fornøyd med å være beste nordmann i NM. At jeg er bestemann her betyr ingenting. Dette er rett og slett ikke bra nok, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter løpet i Kvitfjell søndag.

Nei, Lund Svindal var ikke fornøyd, og det var ingen av de andre norske lheller. En svært svak sesong er i ferd med å bli avsluttet; den svakeste norske sesongen siden alpineventyret tok av tidlig på 1990-tallet med Aamodt og Kjus i førersetet.

De er med fortsatt, men sliter. Ingen av dem viste tegn på gamle takter i Kvitfjell i helgen, og både Aamodt og Kjus er fornøyde med at sesongen går mot slutten. Begge skal kjøre verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide til uken, og så er det slutt.

- Denne sesongen har vært som å gå opp til eksamen uten å ha lest på forhånd. Derfor ser jeg fram til å komme i gang med normal trening og testing av utstyr fram mot neste sesong, sa Aamodt etter søndagens renn.

Positivt

- Jeg har gjort min beste sesong i verdenscupen og kan egentlig ikke deppe fordi andre på laget har gjort det dårlig, slo Aksel Lund Svindal fast søndag. For ham har sesongen vært positiv, men på det planet står han temmelig alene.

Han var eneste nordmann som reiste hjem fra VM i Bormio med medalje. Sølvet i kombinasjonen var gull verd for ham, men for Norge som alpinnasjon har ikke innsatsen vært god nok. Derfor må det helt andre takter til dersom det skal bli suksess i Torino-OL neste år.

Først må en ny landslagssjef på plass, og så må løperne fokusere på OL. «Trøkket» må bli helt annerledes enn det har vært i år, for selv om alpinsjef Per Lund prøver å trekke fram alt det positive som er skjedd i sesongen, er det ikke tvil om at den ene verdenscupseieren til Lasse Kjus ikke er godt nok.

- Aksel Lund Svindal har etablert seg i verdenstoppen gjennom prestasjonene sine denne sesongen, trekker Lund fram som noe av det mest positive. Det holder bare som bevis for at det ikke er helsvart, for etablerte løpere har sviktet.

Pirrer ikke
Nå gjenstår det fire renn i verdenscupen før sesongen er over.

- Jeg må bare innrømme at etter en lang og tøff sesong med over 40 renn, pirrer det ikke like mye å skulle kjøre avslutningen i Lenzerheide som det gjorde da vi var i ferd med å starte sesongen, men jeg er likevel motivert for å kjøre neste uke også, sa Lund Svindal til NTB søndag.

Den eneste av de norske løperne som kan kjøre alle disiplinene i verdenscupfinalen er Lasse Kjus. Om han kommer til å gjøre det er en annen sak. Han mer enn antydet at han kanskje kommer til å kutte ut fartsøvelsene.

De andre som kjører i Sveits er Truls Ove Karlsen, Aksel Lund Svindal, Kjetil André Aamodt og Kjetil Jansrud.

(©NTB)